https://artrotterdam.com/

Door:

Michael Portnoy, The Agglutinators (Rigoberto), part of Relational Stalinism – The Musical in 2016 at Witte de With Center for Contemporary Art, foto door Aad Hoogendoorn.
 
 
citizenM Projections
Projections, sectie voor film en videokunst, ondergaat voor het eerst in zeven jaar een complete transformatie. In samenwerking met hoofdpartner citizenM hotels komen er nieuwe opties voor deelnemers, een nieuwe selectiecommissie en een nieuw toekomstbestendig ontwerp van Tom Postma Design. De selectiecommissie bestaat uit Hugo Brown (Brown Family Collection), Bob en Renee Drake, Liesbeth Willems (curator KRC-collectie) en Bart Rutten (directeur Centraal Museum Utrecht). Alle commissieleden hebben zich verplicht een werk uit het aanbod van Projections in hun collectie op te nemen.
  

The Performance Show

Atelier van Lieshout, op steenworpafstand van de Van Nellefabriek, vormt het podium voor een nieuw initiatief van Art Rotterdam, The Performance Show. Performance art staat in toenemende mate in de belangstelling van het publiek. Curator Zippora Elders (artistiek directeur Kunstfort bij Vijfhuizen) draagt zorg voor een doorlopend en gevarieerd programma, uitgevoerd door (inter)nationale performers en de artistieke voorhoede. Met een gevarieerd driedaags programma, ingebed in diverse samenwerkingsverbanden (waaronder met Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam), vormt The Performance Show een welkom nieuw onderdeel van de Art Rotterdam Week.

NN Group Art Award

Voor het vierde jaar op rij vindt tijdens Art Rotterdam 2020 de uitreiking van de NN Group Art Award plaats. Net als eerdere jaren gaat de prijs naar een uitzonderlijk talent van wie het werk te zien is op de beurs. De belangrijkste criteria voor nominatie zijn: het voltooien van een kunstvakopleiding in Nederland, het maken van kwalitatief hoogstaand werk en het uitdragen van authentiek en innovatief vakmanschap. Winnaar van 2019 was de Nederlandse kunstenaar Katja Mater, vertegenwoordigd door Galerie Martin van Zomeren. Zij ontving een stimuleringsprijs van € 10.000,-. Voor de NN Group Art Collection werd bovendien een van haar werken aangekocht.
 

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.
 
 
Art Rotterdam
 
Van Nelle Fabriek
Openingstijden: 11.00 – 19.00
Entree € 19,50 | online ticket € 16,50 | online combi ticket met The Performance Show: € 21,50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Kijk voor meer informatie op: https://artrotterdam.com/