Drie vragen aan…

Door:

1. Wat is jouw rol bij Tableau Magazine?

Voor Tableau schrijf ik een column over Romantiek. Ik ben kunsthistoricus en heb 30 jaar ervaring bij Christie’s Amsterdam en Singapore waarvan laatste 10 jaar als voorzitter bestuur. Sinds oktober 2016 heb ik het adviesbureau Jop Ubbens Art Advisory.
 
2. Wie of wat inspireert jou in de kunst?

De periode 1780-1950; schilderijen en tekeningen Grand Tour, reizigerschilders olieverf schetsen, waar kleine meesters groot in zijn, aparte/maffe voorstellingen binnen het oeuvre van bekende kunstenaars, boksers in de kunst, het elegante, excentrieke en extravagante mannenportret. Whistler, Singer Sargent, Knopff, Turner, Breitner, Tavenraat, Franz Kline.
 
3. Waar werk je op dit moment aan / hoe houd jij je bezig ten tijde van Corona?

Veel lezen: romans, biografieën van Eric Min over Brussel en parijs in de 19e eeuw en vakliteratuur. Daarnaast veel bellen met verzamelaars en collegae. Strategisch voorbereiden op de tweede helft van het jaar, het seizoen na de zomer (PAN). Inkoop-verkoop, bemiddelen en hardlopen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer...

Rive Roshan, Trichroic Tapestries in Musée des Arts Décoratifs in 2015 foto Alessandro Brossollet

No show: ook de designwereld staat on hold.

Veel uitstel en ook regelmatig afstel, dat typeerde het afgelopen halfjaar wat betreft presentaties, tentoonstellingen en beurzen in de designwereld. Een paar mooie tentoonstellingen werden verlengd maar voor veel culturele instellingen, kunstenaars en ontwerpers was

Lees meer »