Amsterdam Art Weekend 21 t/m 24 November

Door

Eeuwenlang inspireerde het liberale karakter van de stad Amsterdam kunstenaars om te experimenteren en grenzen te verleggen. Ook nu brengt de stad elk jaar weer nieuwe talenten voort en herbergt ze internationaal gevestigde kunstenaars. Vanaf donderdag is er in Amsterdam veel te zien en beleven tijdens Amsterdam Art Weekend. Zes tips van Tableau die je niet mag missen!

 

1. Amsterdam Art Gallery @ Capital C | Amsterdam: Collected Group 
Een groepstentoonstelling met werk uit de collectie van kunstverzamelaars, in het gloednieuwe centrum voor de creatieve industrie in Amsterdam. Met onder andere de verzameling van Martijn en Jeannette Sanders, Willem Sijthoff, Casper van der Kruk, THE EKARD COLLECTION, ‘De Beste Amsterdamse Verzameling van Hedendaagse Kunst ooit..`, en de verzameling van Emma van der Minne als vertegenwoordiger van de Young Collector’s Circle.

https://www.amsterdamart.com/events/1473/amsterdam-collected-group-exhibition

2. Looiersgracht 60 | Printing Plant Art Book Fair 
De tweede editie van de enige hedendaagse kunstboekenbeurs van Amsterdam. 80 onafhankelijke uitgevers uit 16 landen presenteren hier kunstenaarsboeken, zines en andere bijzondere edities.

https://www.amsterdamart.com/events/1422/printing-plant-art-book-fair

3.  Amsterdam Art Weekend Galleries | Festive gallery openings
Op vrijdagavond tussen 17-19u vieren alle galeries de openingen van hun nieuwe tentoonstellingen. Bekijk het programma en plan zelf een route met behulp van de ‘My Selection’ tool op de website.

https://www.amsterdamart.com/venues/116/amsterdam-art-weekend-galleries

4. Rijksakademie Open Studios | open ateliers bij de Rijksakademie
De ateliers van 46 kunstenaars aan de Rijksakademie zijn een weekend lang open voor publiek. Rijksakademie Open Studios staat garant voor verrassende presentaties van internationaal jong talent. 

https://www.amsterdamart.com/events/1415/rijksakademie-open-studios

Meer over de Rijksakademie leest u hier: 
https://tableaumagazine.nl/articles/rijksakademie-snelkookpan-voor-toptalent

Funda Gül Özcan, FUNFAIRAFFAIR, Rijksakademie Open Studios 2017
Funda Gül Özcan, FUNFAIRAFFAIR, Rijksakademie Open Studios 2017

5. Amsterdam Art Weekend | IDFA 
In samenwerking met IDFA en Eye Filmmuseum zijn er dit jaar twee videokunstprogramma’s met werk van kunstenaars van de deelnemende instellingen. Met werk van Ahmet Ogüt, Broersen & Lukács, Penny Siopis and Paulien Oltheten in het programma Passing Through. In Eye, zaterdag van 14-16 uur.

https://www.amsterdamart.com/events/1480/passing-through-ahmet-ogut-broersen-lukacs-penny- siopis-and-paulien-oltheten

en op zondagmiddag van 14-16 uur Tracking Traces met: Rebecca Digne, Basir Mahmood and Dick Verdult

https://www.amsterdamart.com/events/1481/tracking-traces-rebecca-digne-basir-mahmood-and- dick-verdultAdrián Villar Rojas, Poems for Earthlings, 2019, Oude Kerk (foto: Jörg Baumann)

6. Adrián Villar Rojas in de Oude Kerk
Vanaf donderdag te zien t/m 20 april: een mystieke installatie van Adrián Villar Rojas die de Oude Kerk transformeert naar een totaal nieuwe (of oude?) omgeving.

https://www.amsterdamart.com/events/1447/poems-for-earthlings-adrian-villar-rojas

Lees meer ...

David LaChapelle

Maria Magdalena leeft

In de loop der eeuwen veranderde het imago van Maria Magdalena van een verzorgende liefhebbende vrouw in vele andere nuances. Tot de van vandaag levert dat bijzondere kunstwerken op! Te zien in de tentoonstelling Maria Magdalena in Museum Catharijneconvent Utrecht.

Lees verder »