Art Brussels Week

Door

Art Brussels Week 2021
Art Brussels Week 2021

Terwijl iedereen uitkijkt naar het moment dat een echte fysieke beurs van hedendaagse kunst weer mogelijk is, vindt in België van donderdag 3 tot zondag 6 juni de Art Brussels WEEK plaats. 

Het team van Art Brussels heeft een alternatief event opgezet om de galeries en de daarmee verbonden kunstenaars te ondersteunen. Door corona heeft Art Brussels twee edities van de beurs moeten afzeggen, en kiest de organisatie nu voor een andere oplossing. De Art Brussels WEEK brengt kunstliefhebbers en galeries samen, binnen de op dit moment geldende corona maatregelen, nu beurzen in België nog niet mogelijk zijn.

Art Brussels Week is een event in de ruimtes van galeries die ingeschreven waren voor Art Brussels 2020, waarbij het team van Art Brussels de overkoepelende communicatie verzorgt. Daarnaast is er een online viewing room, gehost door Artsy, die van dinsdag 1 tot maandag 14 juni loopt. Deelname aan alle onderdelen van de Art Brussels WEEK is gratis voor de galeries, 125 galeries nemen deel. Logischerwijs ligt de focus in deze tijd op België, met name op Antwerpen, Brussel en Knokke, de steden die relatief veel galeries tellen. 

60 Belgische galeries zijn vier dagen open en circa 40 daarvan brengen een solotentoonstelling met werk van één kunstenaar. Ook vijf galeries in Nederland doen mee: Flatland Gallery, Galerie Fons Welters, Joey Ramone, Tegenboschvanvreden en Galerie Ron Mandos. Meer informatie over hun programma vind je op https://www.artbrussels.com/en/tag/netherlands/?efpt=post.

Galerie Ron Mandos, sinds 2006 deelnemer aan Art Brussels, is bovendien in Brussel aanwezig met een bijzondere presentatie. In de studio van Hans Op de Beeck is tijdens de Art Brussels WEEK een tentoonstelling van de kunstenaar open voor het publiek.

Naast het programma van alle galeries is in Brussel ook nog te zien de solotentoonstelling van Jacqueline de Jong bij Wiels, die vorig jaar vanwege corona niet door kon gaan.

Voldoende reden dus om je de komende dagen onder te dompelen in bad van hedendaagse kunst, live in Brussel, Antwerpen, Knokke of Amsterdam, of online via https://www.artsy.net/fair/art-brussels-week-2021/

Art Brussels WEEK, 3 t/m 6 juni 2021 en online t/m 14 juni 2021
https://www.artsy.net/fair/art-brussels-week-2021/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Kunstlunch met Suzanne Swarts

Heilige huisjes kraken. Verder kijken dan de kunstzinnige neus lang is. Dat is de opdracht die kunst-omnivoor Floris Kappelle zichzelf stelt tijdens ontmoetingen met prominenten uit de kunstwereld. Liefst in een prettige omgeving waar gedachten

Lees verder »
Jean Marie Appriou, Camels, 2019, aluminium, 450x250x100cm

ARTZUID 2021 Sculptuur Biënnale – Imagine

Buitenkunst liefhebbers opgelet: de beeldende kunstroute ARTZUID 2021 gaat 1 juli van start. Wat is er beter in deze tijd dan om kunst in de buitenlucht te bewonderen. Directeur van Stichting Art Zuid Cintha van Heeswijck: ‘Met de beeldenroute benutten we

Lees verder »