ARTZUID 2021 Sculptuur Biënnale – Imagine

Door

Jean Marie Appriou, Camels, 2019, aluminium, 450x250x100cm
Jean Marie Appriou, Camels, 2019, aluminium, 450x250x100cm

Buitenkunst liefhebbers opgelet: de beeldende kunstroute ARTZUID 2021 gaat 1 juli van start. Wat is er beter in deze tijd dan om kunst in de buitenlucht te bewonderen. Directeur van Stichting Art Zuid Cintha van Heeswijck: ‘Met de beeldenroute benutten we de groene ruimte in Amsterdam Zuid en dragen we bij aan het ontlasten van de drukte in de stadsparken.’ 

De gastcurator is Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. Het thema van deze editie is ‘Imagine’, een knipoog naar het nummer van John Lennon in 1971 en een ode aan Hildo Krop. ARTZUID 2021 bestaat uit een route van 50 beelden van kunstenaars die nadenken over een betere wereld of daar zelf actief aan bijdragen.   

Eén van de hoogtepunten is het reusachtige werk Camels (2019) van Jean-Marie Appriou. De kunstenaar vraagt zich af wat figuratieve sculpturen vandaag de dag betekenen. Zijn kunstwerk bestaat uit twee kamelen van aluminium waar Appriou een laag klei en schuim overheen giet. De kijker wordt uitgenodigd om een interactie met deze mythologische figuren aan te gaan. Ook Raquel van Haver is dit jaar een van de deelnemers. Tot dusver kennen we haar kunst vooral uit de context van een galerie of museum. Door haar werk buiten te plaatsen, krijgt het een nieuwe gelaagdheid. Ook worden speciaal voor ARTZUID 2021 nieuwe kunstwerken ontworpen, zoals een sculptuur van Joseph Klibansky, die op de hoek Apollolaan/Beethovenstraat pronkt. Andere deelnemers zijn onder andere Ursula Rydingsvard, Leiko Ikamura, Sokari Douglas Camp, Lin May Saeed, Nelson Carillho, Klara Kristalova, Jean Marie Appriou en Tirzo Martha. Voor wie een extra verdieping zoekt tijdens het kijken, is er een digitale audiotour beschikbaar.  

ARTZUID 2021 Sculptuur Biënnale
Imagine 1 juli t/m 17 oktober 2021
www.artzuid.nl

Nieuwsgierig naar andere interessante highlights in de mei editie van Tableau Magazine? Bestel hier de losse editie!

Wil u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van kunst en taxatie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of abonneer je op Tableau Magazine.

Lees meer ...

Lee Ufan Rijksmuseum Tableau Magazine

Lee Ufan: Relatum

Relatum heet de serie werken die Lee Ufan deze zomer exposeert in de tuinen van het Rijksmuseum. Een serie sculpturen waar hij sinds de jaren 70 aan werkt. De titel vat samen waar het om gaat:

Lees verder »
Amsterdam Art Week Martina Halsema Tableau Magazine

Amsterdam Art Week

De 12e editie van Amsterdam Art Week staat voor de deur. Van 29 mei tot 2 juni 2024 staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst, met meer dan 300 kunstenaars die hun werk tonen op meer dan 70 locaties

Lees verder »