Back to the roots: Outi Pieski

Door

Outi Pieski Tableau Magazine

Outi Pieski is een kunstenaar met Sámi roots en dat zie je terug in haar werk. De Sámi zijn een nomadisch volk dat leeft in Sapmi, een regio die zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland. Outi Pieski, of Čiske-Jovsset Biret Hánsa Outi, werd in 1973 in Helsinki geboren en heeft een Sámi moeder en een Finse vader. In haar kunst onderzoekt ze de spirituele relatie tussen mensen en hun steeds veranderende natuurlijke omgeving. Daarbij roept ze vragen op over de rechten van inheemse volkeren met hun eeuwenoude kennis en gebruiken.

Outi Pieski Tableau Magazine

De Sámi zijn een nomadisch volk dat leeft in Sapmi, een regio die zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland. Outi Pieski, of Čiske-Jovsset Biret Hánsa Outi, werd in 1973 in Helsinki geboren en heeft een Sámi moeder en een Finse vader. In haar kunst onderzoekt ze de spirituele relatie tussen mensen en hun steeds veranderende natuurlijke omgeving. Daarbij roept ze vragen op over de rechten van inheemse volkeren met hun eeuwenoude kennis en gebruiken.

Meer lezen? Neem een abonnement of koop een losse editie in de winkel.

Lees meer ...

Graduation Shows Afstudeershows Afstudeertentoonstellingen Kunstacademies Tableau Magazine

Column Collect: een zomer vol talent

Deze zomer vindt de Biënnale van Venetië plaats, dé kans bij uitstek voor kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals om de laatste ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunstwereld te ontdekken. De Biënnale is niet alleen artistiek inhoudelijk een

Lees verder »
Manifesta 15 Tableau Magazine

Manifesta: meer dan kunst

Kunst kan een ander verhaal vertellen. Het kan verbinden. Dat is de vaste overtuiging van Hedwig Fijen, oprichter en directeur van Manifesta. Manifesta werd opgericht in de jaren 90, toen na de val van de

Lees verder »
Lee Ufan Rijksmuseum Tableau Magazine

Lee Ufan: Relatum

Relatum heet de serie werken die Lee Ufan deze zomer exposeert in de tuinen van het Rijksmuseum. Een serie sculpturen waar hij sinds de jaren 70 aan werkt. De titel vat samen waar het om gaat:

Lees verder »