BIG ART 2020

Door

Gerard Prent

Big Art laat kunst zien van groot formaat. Zowel ruimtelijk werk als schilderkunst en tekeningen. Uiteraard is hiervoor veel ruimte nodig, Big Art vindt daarom altijd plaats in een grote en vaak ook bijzondere locatie. De eerste editie was in 2016 in de voormalige diamantbeurs in Amsterdam. En in 2018 was de Bijlmerbajes net voor de sloop nog gevuld met kunst. Dit jaar strijkt Big Art net als vorig jaar neer op het Hembrugterrein tussen Amsterdam en Zaandam.
 

maartje korstanje
Maartje Korstanje – RAM (foto: Gert Jan van Rooij)

Groots

Het Hembrugterrein is een enorme locatie waar de industriële ruimtes van de voormalige munitiefabriek met 7000 m2 voldoende mogelijkheden bieden voor grote werken en voldoende afstand voor bezoekers. Meer dan 75 kunstenaars presenteren hier van 1 t/m 4 oktober sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en installaties. Een aantal kunstenaars maakt een werk speciaal voor de locatie, bijvoorbeeld enorme muurschilderingen, lichtinstallaties of bewegende sculpturen. Dat staat elk jaar garant voor een paar uitzonderlijke installaties. Er zijn immers niet veel locaties waar kunstenaars de mogelijkheid hebben zo groot te werken. 

Big Art is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en directeur van designbeurs OBJECT. Van der Zwaag: “Juist nu is het belangrijk om kunst en kunstenaars voor het voetlicht te brengen. Een groot aantal deelnemers heeft de afgelopen maanden nieuw werk gemaakt of creëert een site specific installatie voor Big Art. Er valt deze editie heel veel te ontdekken.” 

Deelnemende galeries zijn onder andere Galerie Vriend van Bavink, Livingstone Gallery, Galerie Franzis Engels, Josilda da Conceição Gallery, Galerie Helder, Jan Knegt Gallery, Galerie van Gelder en Rutger Brandt Gallery.
Onder de kunstenaars zowel bekende namen als aanstormende talenten.
 

Gerard Prent
Gerard Prent – Galerie Roger Katwijk

BIG ART
Donderdag 1 oktober tot en met zondag 4 oktober 2020
Dagelijks open van 11.00 tot 19.00 uur
Middenweg 63, 1505 RK Zaanstad

Entree €12,50  kinderen tot en met 11 jaar gratis

 

Marjolein Witte
Marjolein Witte – Josilda da Conceição Gallery

Lees meer ...