Yayoi Kusama in museum Voorlinden

Door

Lees meer in Tableau magazine, met veel meer beeldmateriaal. 

Ter ere van Kusama’s verjaardag toont het museum in de tuinzaal een aantal van haar bekendste werken. Te zien zijn o.a. de Infinity Room, de iconische gestippelde pompoen en ook de Infinity Nets.
 
Dat Kusama de magische leeftijd van 90 jaar bereikt wil niet zeggen dat ze het rustiger aan doet. Zelf beschrijft ze haar kunst als een uiting van haar leven en stoppen is dus geen optie. Al op jonge leeftijd lijdt Kusama aan een obsessieve compulsieve stoornis. Het maken van kunst is haar manier om hiermee om te kunnen gaan. De eindeloze stippen en oneindige netten zijn een verbeelding van de eindeloosheid van het universum en een manier om haar eigen positie in dat universum te bepalen. Kusama  was aan het begin van haar carrière in 1957 vastbesloten om zich te verzetten tegen vastgeroeste ideeën van de gevestigde orde. Ze wilde met haar werk laten zien dat zij net zoveel indruk kan maken op de loop van de geschiedenis als haar mannelijke collega’s. En dit lukte haar zonder meer. In 2017 opende zij haar eigen museum in Tokio. Een levenslange droom die eindelijk in vervulling ging. De bezoeker krijgt in dit museum een diepgaander begrip van haar kunst dan mogelijk is op een tentoonstelling of biënnale in het buitenland.
 
Museum Voorlinden maakt de opening van de tentoonstelling extra feestelijk door iedereen die gekleed is volgens de dress code Lots of Dots! en zich meldt tussen 10 en 11 uur gratis toegang te verlenen tot het museum.
 
De tentoonstelling Lots of Dots! is van 22 maart tot 1 september te bezoeken. Tickets zijn vanaf 15 maart te reserveren via www.voorlinden.nl.
 
 Lees meer in Tableau magazine, met veel meer beeldmateriaal. 

 
 

Lees meer ...

David LaChapelle

Maria Magdalena leeft

In de loop der eeuwen veranderde het imago van Maria Magdalena van een verzorgende liefhebbende vrouw in vele andere nuances. Tot de van vandaag levert dat bijzondere kunstwerken op! Te zien in de tentoonstelling Maria Magdalena in Museum Catharijneconvent Utrecht.

Lees verder »