Carla Koch al 25 jaar op de bres voor glas en keramiek

Door

Hilde Metz vilt tyvek 90x110cm

Carla Koch zet zich al decennia lang in voor hedendaagse glas- en keramiekkunst. Ze startte met een galerie aan de Prinsengracht en verhuisde in 2007 naar de IJ-oever, waar ze in een kleinere ruimte aan huis tentoonstellingen maakt. Daarnaast is ze zeer actief op beurzen in binnen-en buitenland. Galerie Carla Koch vertegenwoordigt een internationaal gezelschap van ongeveer 30 kunstenaars die de grenzen van glas en klei verkennen. Hun werk varieert van vrije sculpturen tot meer klassieke objecten. Voor de jubileum tentoonstelling die vanaf 1 augustus in de galerie te zien is maakte een aantal kunstenaars een uniek en exclusief werk als ode aan Carla Koch en de galerie. Onder hen Wouter Dam, Bodil Manz, Kayoko Hoshino en Barbara Nanning. Met veel van de twintig kunstenaars die aan de expositie deelnemen werkt de galerie al lange tijd samen.

Koch blijft zich inzetten voor glas en keramiek, een niche die volgens haar niet de aandacht krijgt die het verdient. Dat motiveert haar na twintig jaar nog steeds om door te gaan. 
 

Carla Koch
Wouter Dam,Nr. 2, 32x34x28 cm. Courtsey Galerie Carla Koch

 

carla koch
Susan Hammond, glas, 20x37x4cm,  Courtsey Galerie Carla Koch

 

Carla Koch
Hanneke Fokkelman, Bleu vert rose, 13 x 24 cm. Courtesy Carla Koch

Galerie Carla Koch
Veemkade 500 (gebouw Detroit) Amsterdam
www.carlakoch.nl

De jubileum tentoonstelling is te zien vanaf 1 augustus 
Bezoek alleen na afspraak, via ckoch@xs4all.nl of 0642397440

Met werk van: Anima Roos, Anita Manshanden, AnneMarie Laureys, Anook Cléonne, Barbara Nanning, Ben Oldenhof, Bente Hansen, Bodil Manz, Carine Neutjens, Esther Stasse, Hanneke Fokkelman, Hilde Metz, Ingrid Arts, Kaat Pauwels, Kayoko Hoshino, Koen Vanderstukken, Rik Vandewege, Susan Hammond, Wietske van Leeuwen, Wouter Dam.

Lees meer ...

Erwin Olaf - Im Wald, 2020

RON MANDOS & ERWIN OLAF

Kunstenaar en galerie, het is een bijzonder duet. Een samenwerking die te vergelijken is met een relatie, met wederzijds vertrouwen en eerlijk delen. In gesprek met twee grootheden in de Nederlandse kunstscene die elkaar recent hebben gevonden: galeriehouder Ron Mandos en fotograaf Erwin Olaf over inspiratie, zaken doen en keuzes maken.

Lees verder »

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »