Haal de lente in huis met keramiek van Esther Stasse

Door

Het keramiek van Esther Stasse wortelt in de Hollandse geometrische traditie en is gebaseerd op een paar elementaire vormen: de cilinder, het ovaal, de rechthoek en rechthoekige balken. Bovendien is er geen felle kleur of decoratie die afleidt van de fundamentele geometrie. Het werk van Stasse in essentie formeel.

Esther Stasse

Esther Stasse studeerde in 1992 af aan de Gerrit Rietveld Academy en specialiseerde zich in keramiek. In haar werk is de functie van het object niet het eerste doel. De meeste van haar objecten kunnen worden gebruikt als vazen, maar Stasse is in eerste instantie geïnteresseerd in de vorm en de compositie van het werk. Expressie wordt daarbij tot een minimum beperkt. Vanaf 2010 werkt ze alleen nog vanuit de basisvorm van de rechthoek, waarbij ze zich afvraagt hoe ze de rechthoek elke keer weer interessant kan maken. Na het gieten van de vorm begint ze te bouwen, het object transformeert tot een modernis- tisch architecturaal object. Stasse speelt met ritme en beweging door bijvoorbeeld de balken per twee te verlengen of door de herhaling van een vorm, op zoek naar de perfecte compositie. Het resultaat is een sereen en monumentaal kunstwerk.

Bekijk meer informatie en prijzen van Esther Stasse op www.estherstasse.nl

Op de hoogte blijven van alle tips van Tableau? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of abonneer je op Tableau Magazine!

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »

Jacko spot talent

De komende tijd gaat Jacko Brinkman voor Tableau Magazine op bezoek bij jonge kunstenaars. Hoe gaat het met hen, nu corona hun start in de kunstwereld belemmert?   Starten in de kunstwereld En weer wordt de lockdown verlengd. Tot minstens

Lees verder »