Drie vragen aan … Anne van der Zwaag

Door

1. Wat is jouw rol bij Tableau Magazine?
Als columnist schrijf ik over trends en ontwikkelingen in de designwereld. In de column plaats ik wat mij opvalt in een historische context en kijk vooruit naar de nieuwste producten, materialen, kleuren, tentoonstellingen en beurzen op designgebied.

2. Wie of wat inspireert je op het gebied van kunst?
Ik vind het interessant als kunst een relatie aangaat met de omgeving, een bijzondere locatie die tot de verbeelding spreekt en waarbij de kunst en de plek elkaar versterken. Een paar jaar geleden mocht ik een grote tentoonstelling op Paleis Soestdijk maken en dat was zo’n enorme bron van inspiratie. De Verbeke Foundation maar ook Insel Hombroich, dat zijn ook magische plekken.

3. Waar werk je op dit moment aan?
We hebben OBJECT gelukkig in februari gehad, een paar weken later hadden we het moeten cancelen. Ik werk aan een groot project voor de Biënnale Architettura in Venetië die nu in augustus pas opent, als dit door kan gaan. Ondertussen scouten we een nieuwe locatie voor de komende editie van BIG ART dit najaar en ben ik gevraagd om volgende zomer een grote tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum samen te stellen, ook weer zo’n bijzondere plek. Deze tentoonstelling start in april 2021. Dat klinkt ver weg omdat de wereld nu bijna stil lijkt te staan, maar als dit achter de rug is gaat de tijd denk ik ineens heel snel.  

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »