Drie vragen aan…

Door

1. Waar werk je op dit moment aan? 

Ik ben druk bezig geweest met de sluiting van het februari nummer en met het hele Tableau team hebben we ervoor gezorgd dat er weer een prachtig Magazine in de winkels ligt! Hierna is het altijd even wat rustiger zodat ik mij weer kan storten op het aankomende zomernummer. Onze auteurs moeten daarvoor worden gebrieft en ik duik met mijn neus in de boeken om research te doen voor diverse artikelen. Het belooft weer een mooi nummer te worden!

2. Wie of wat inspireert je op het gebied van kunst?

Ik vind vooral het verhaal achter een kunstwerk interessant. Wat ik leuk vind aan oudere kunst is dat ik door middel van de iconografie meteen weet welk verhaal is afgebeeld. Daarbij krijg je ook meteen een glimp van de periode waarin het kunstwerk is gemaakt. Bij hedendaagse kunst krijg je niet altijd het verhaal erbij. Je moet moeite doen door je te verdiepen in de kunstenaar. Ik vind het heel boeiend om erachter te komen hoe een kunstenaar tot een bepaald kunstwerk is gekomen en wat voor proces hij heeft doorgemaakt.

3. Welke tentoonstelling kun je aanraden voor dit moment?

Ik ben heel benieuwd naar de tentoonstelling Portret als openbaring. Kunstenaarsportretten in het Van Gogh Museum. Bijzonder is dat het werk `Zelfportret met verbonden oor` (1889) uit The Courtauld Gallery in Londen voor het eerst sinds 1955 (!) is uitgeleend en nu dus te bewonderen  in Nederland. Ook zou ik graag naar de tentoonstelling Artemisia in The National Gallery in Londen gaan, wat een wereldvrouw! In het februarinummer lees je waarom!
 

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »