Drie vragen aan…

Door

1. Wat is jouw rol bij Tableau Magazine?
Als eindredacteur lees ik alle teksten en pas die indien nodig aan. In de opmaakfase van het magazine vul ik de teksten aan met tussenkopjes, intro`s, bijschriften en verwijzingen. Daarnaast schrijf ik zelf een aantal bijdragen, zowel voor de print als online en denk mee over onderwerpen die in Tableau aan bod moeten komen.
 
2. Wie of wat inspireert je op het gebied van kunst?
De kunst zelf inspireert me, in alle media en disciplines. Juist door de veelheid en verscheidenheid van dingen, en de parallellen daartussen. Het zet gedachten in beweging, ontroert, verrast, opent nieuwe perspectieven. 
 
3. Waar werk je op dit moment aan?

Het is ongelooflijk jammer dat we heel veel mooie tentoonstellingen nu niet live kunnen zien. Ook voor de instellingen en kunstenaars is dit een moeilijke tijd. Velen zetten online alternatieven op, en nu de musea tot 1 juni dicht blijven zal dat alleen maar toenemen. Bij Tableau zetten we ons in om op de website aandacht te besteden aan die initiatieven en daarnaast speuren we op internet naar mooi materiaal van tentoonstellingen en kunstenaars die nu niet live te zien zijn. 
Zelf kijk ik graag online interviews met kunstenaars over hun werk. Ook videokunst en registraties van performances zijn fijn om online te kijken. 
 

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »