Erik Mattijssen wint NN Art Award

Door

Erik Mattijssen
Erik Mattijssen

Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam in de van Nelle fabriek in Rotterdam.

Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group: “Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaars kunnen steunen.”

Erik Mattijssen was zeer verheugd met de prijs: “Mijn nominatie samen met de andere drie had al voor een boost gezorgd voor onze zichtbaarheid. Ik ben heel blij met de aandacht die er is voor mijn werk tijdens Art Rotterdam en ga vol zelfvertrouwen verder met nieuwe plannen voor de toekomst.”

de stand van NN Art Award

Vanwege het vijfjarige jubileum van de NN Art Award is er dit jaar ook een publieksprijs. Kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van vijfduizend euro.
Stemmen kan nog via www.nn.nl/artaward tot en met zondag 4 juli 10.00 uur. Ook in de NN Art Award stand op Art Rotterdam kun je stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 3 juli. 

Update 5 juli: Erik Mattijssen won ook de publieksprijs van de NN Art Award!

Genomineerd waren:
Priscila Fernandes, Division of Labour, London
Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

Priscilla Fernandes
Priscilla Fernandes
Lilian Kreutzberger
Lilian Kreutzberger
Claudia Martinez Garay
Claudia Martinez Garay
Erik Mattijssen
Erik Mattijssen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Tableau Podium: Joyce Overheul

Kunstenaar Joyce Overheul over haar werk. Over activisme in de kunst en het belang van handwerktechnieken. Haar werk is najaar/winter 2021/22 te zien in een solotentoonstelling in Museum De Fundatie.

Lees verder »

‘Thuis bij Jordaens’

‘Thuis bij Jordaens’ is de eerste monografische tentoonstelling in Nederland van de Antwerpse kunstenaar Jacob Jordaens (1593-1678). Naast Peter Paul Rubens en Anthony Van Dyck behoort Jordaens tot de Grote Drie uit de Zuidelijke Nederlanden

Lees verder »