Erik Mattijssen wint NN Art Award

Door

Erik Mattijssen
Erik Mattijssen

Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam in de van Nelle fabriek in Rotterdam.

Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group: “Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaars kunnen steunen.”

Erik Mattijssen was zeer verheugd met de prijs: “Mijn nominatie samen met de andere drie had al voor een boost gezorgd voor onze zichtbaarheid. Ik ben heel blij met de aandacht die er is voor mijn werk tijdens Art Rotterdam en ga vol zelfvertrouwen verder met nieuwe plannen voor de toekomst.”

de stand van NN Art Award

Vanwege het vijfjarige jubileum van de NN Art Award is er dit jaar ook een publieksprijs. Kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van vijfduizend euro.
Stemmen kan nog via www.nn.nl/artaward tot en met zondag 4 juli 10.00 uur. Ook in de NN Art Award stand op Art Rotterdam kun je stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 3 juli. 

Update 5 juli: Erik Mattijssen won ook de publieksprijs van de NN Art Award!

Genomineerd waren:
Priscila Fernandes, Division of Labour, London
Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

Priscilla Fernandes
Priscilla Fernandes
Lilian Kreutzberger
Lilian Kreutzberger
Claudia Martinez Garay
Claudia Martinez Garay
Erik Mattijssen
Erik Mattijssen

Lees meer ...

Mockup van Cover Tableau Fine Arts Magazine

Tableau ieder kwartaal op je deurmat

Neem nu een abonnement en duik in de fascinerende kunstwereld! Tableau Magazine bezorgt ieder kwartaal een prachtig full colour magazine op je deurmat, boordevol met diepgaande achtergrondverhalen, de nieuwste trends, boeiende highlights en exclusieve interviews

Lees verder »
Tefaf Hidde van Seggelen Tableau Magazine

Zin in TEFAF

Maart is eindelijk weer TEFAF-maand. Na een roerige periode waarin covid roet in het eten gooide, strijkt de kunstbeurs dit voorjaar weer neer in Maastricht (11 t/m 19 maart). Meer dan 260 kunsthandelaren uit de

Lees verder »