Erik Mattijssen wint NN Art Award

Door

Erik Mattijssen
Erik Mattijssen

Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam in de van Nelle fabriek in Rotterdam.

Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group: “Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaars kunnen steunen.”

Erik Mattijssen was zeer verheugd met de prijs: “Mijn nominatie samen met de andere drie had al voor een boost gezorgd voor onze zichtbaarheid. Ik ben heel blij met de aandacht die er is voor mijn werk tijdens Art Rotterdam en ga vol zelfvertrouwen verder met nieuwe plannen voor de toekomst.”

de stand van NN Art Award

Vanwege het vijfjarige jubileum van de NN Art Award is er dit jaar ook een publieksprijs. Kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van vijfduizend euro.
Stemmen kan nog via www.nn.nl/artaward tot en met zondag 4 juli 10.00 uur. Ook in de NN Art Award stand op Art Rotterdam kun je stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 3 juli. 

Update 5 juli: Erik Mattijssen won ook de publieksprijs van de NN Art Award!

Genomineerd waren:
Priscila Fernandes, Division of Labour, London
Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

Priscilla Fernandes
Priscilla Fernandes
Lilian Kreutzberger
Lilian Kreutzberger
Claudia Martinez Garay
Claudia Martinez Garay
Erik Mattijssen
Erik Mattijssen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Kunstlunch met Suzanne Swarts

Heilige huisjes kraken. Verder kijken dan de kunstzinnige neus lang is. Dat is de opdracht die kunst-omnivoor Floris Kappelle zichzelf stelt tijdens ontmoetingen met prominenten uit de kunstwereld. Liefst in een prettige omgeving waar gedachten

Lees verder »
Jean Marie Appriou, Camels, 2019, aluminium, 450x250x100cm

ARTZUID 2021 Sculptuur Biënnale – Imagine

Buitenkunst liefhebbers opgelet: de beeldende kunstroute ARTZUID 2021 gaat 1 juli van start. Wat is er beter in deze tijd dan om kunst in de buitenlucht te bewonderen. Directeur van Stichting Art Zuid Cintha van Heeswijck: ‘Met de beeldenroute benutten we

Lees verder »