Finalisten ING Unseen Talent Award 2019 bekend

Door

Alle vijf doorlopen zij de komende drie maanden een intensief coaching traject onder leiding van Adam Broomberg (1970, ZA) die samen met Oliver Chanarin (1971, GB) het internationaal gerenommeerde kunstenaarsduo Broomberg & Chanarin vormt.

Een tentoonstelling van het eindresultaat is van 20 tot en met 22 september te zien in de ING Unseen Lounge tijdens Unseen Amsterdam 2019. Met de award wil ING jonge getalenteerde kunstenaars die aan de voet van verandering staan verder op weg helpen. De Award-uitreiking vindt plaats tijdens de ING Unseen Talent Award Ceremonie op donderdag 19 september.

De ING Unseen Talent Award, een initiatief van ING en Unseen, is zeven jaar geleden in het leven geroepen om uitzonderlijk Europees fotografietalent een internationaal podium te bieden. Dit past bij de ambitie van ING om creativiteit en kunst voor een groot publiek toegankelijk te maken en tegelijkertijd een boost te geven aan het hedendaagse kunstklimaat. 

De shortlist van 2019, gemaakt door ING Art Management en Unseen, is gebaseerd op een longlist van Futures, het fotografieplatform voor aanstormend Europees fotografietalent.

Lees er meer over in het septembernummer van Tableau, dat begin september op de mat ligt!
 

Lees meer ...

Street art in Dakar, Senegal foto Aida Grovestins

Street art in Senegal en Kenia

Street art is in veel Afrikaanse landen vanzelfsprekend. Kleine winkels zijn versierd met afbeeldingen van hun koopwaar. Scharen zijn kleermakers; hoofden met mooie kapsels zijn kappers; beelden van koeien en kommen melk zijn melkwinkels. Dit

Lees verder »
Nick Ervinck, LUINIRPS,2013-2014, LSL 3D-print, 26x19x17cm

Barometer van de kunstmarkt

Hoe verhouden belangrijke tentoonstellingen als de Biënnale van Venetië en de kunstmarkt zich tot elkaar? Op de Biënnale wordt niet verkocht, maar die heeft wel degelijk invloed op de markt.  Art Basel en de Biënnale Hét jaarlijkse hoogtepunt voor de hedendaagse

Lees verder »