Hans Op de Beeck in Kunsthal KAdE

Door

Hans Op de Beeck Kunsthal KAdE Tableau Magazine
Hans Op de Beeck, Danse Macabre, 2021.

Soms heb je van die plekken waar je met liefde een nacht opgesloten zou worden, om er ongegeneerd in rond te struinen. Amersfoort heeft zo’n locatie, met het CollectieCentrum Nederland.

Maar liefst 31.500m2 telt dit gebouw, waar verschillende musea hun depot hebben. Van het Rijksmuseum tot Het Nederlands Openluchtmuseum, en van Paleis het Loo tot de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Een ware snoepwinkel voor kunstliefhebbers dus.

Kunsthal KAdE plukt hier een aantal werken uit tevoorschijn voor een expositie, gecombineerd met objecten van de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck. Zijn monochroom grijze sculpturen, XL installaties en video’s hebben namelijk meer te maken met de items in het CollectieCentrum dan je op het eerste oog misschien zou denken.

Op de Beeck legt de focus onder andere op de schoonheid van ‘het object’: hij toont onbekende plekken, momenten en figuren, die tegelijkertijd heel herkenbaar zijn. Tragikomisch werk, soms met een dystopisch sfeertje, die nog eens extra motiveren om met tent en slaapzak naar het CollectieCentrum te vertrekken.

4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck
Kunsthal KAdE
t/m 5 mei 2024

Meer lezen? Neem een abonnement of koop een losse editie in de winkel.

Lees meer ...

Graduation Shows Afstudeershows Afstudeertentoonstellingen Kunstacademies Tableau Magazine

Column Collect: een zomer vol talent

Deze zomer vindt de Biënnale van Venetië plaats, dé kans bij uitstek voor kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals om de laatste ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunstwereld te ontdekken. De Biënnale is niet alleen artistiek inhoudelijk een

Lees verder »
Manifesta 15 Tableau Magazine

Manifesta: meer dan kunst

Kunst kan een ander verhaal vertellen. Het kan verbinden. Dat is de vaste overtuiging van Hedwig Fijen, oprichter en directeur van Manifesta. Manifesta werd opgericht in de jaren 90, toen na de val van de

Lees verder »
Lee Ufan Rijksmuseum Tableau Magazine

Lee Ufan: Relatum

Relatum heet de serie werken die Lee Ufan deze zomer exposeert in de tuinen van het Rijksmuseum. Een serie sculpturen waar hij sinds de jaren 70 aan werkt. De titel vat samen waar het om gaat:

Lees verder »