Kunstgaleries floreren in de Belgische badplaats Knokke-Heist   

Door

ART Knokke Heist Tableau Magazine
James Rosenquist, Untitled, 1990, Guy Pieters Gallery

De lente zorgt niet enkel voor de bloemenbloei. Ook de kunstgaleries in Knokke-Heist floreren. Want niet minder dan 48 kunstgaleries nemen deel aan de 34ste editie van het ART Knokke-Heist open galerieweekend. Tijdens het weekend van 1 & 2 april vind je er creaties van onder meer Olivier Bertrand, Fred Eerdekens en Tom D. Jones.

Maar niet alleen liefhebbers van Belgische kunst komen er aan hun trekken. Ook internationale kunstenaars als de Britse Odin Rosenvinge, Nederlandse Annemarie Terlange, Mexicaanse Rogelio Manzo en Frans-Hongaarse Victor Vasarely staan in de kijker. Reden te meer om tijdens het eerste weekend van de paasvakantie af te zakken naar kunstzinnig Knokke-Heist. In de op maat gemaakte ART-brochure vind je alle adressen van de galeries terug. De brochure is gratis te verkrijgen in de toerismekantoren van Knokke-Heist of bij een van de deelnemende kunstgaleries. Een handig overzicht van ART Knokke-Heist vind je ook hier digitaal.  

Wist je dat kunstliefhebbers en kunstkopers er het hele jaar door van een artistieke beleving genieten? Niet alleen in een van de meer dan 90 aanwezige kunstgaleries, ook in de openbare ruimte valt er in Knokke-Heist op artistiek vlak heel wat te beleven. Het kunstpatrimonium breidt er jaarlijks uit. Stadsbeelden en strandkunstwerken verrassen op onverwachte locaties.
Groet elke dag eb en vloed met ‘Folon’, tuur mee met de ‘Socorristas’ over de duinen naar de zee of flaneer langs ‘de haas’ van Flanagan bij ondergaande zon. Kortom kunst behoort tot een van de onmisbare ingrediënten en biedt naast shoppen, natuur en gastronomie dé ultieme beleving in Knokke-Heist.  

ART Knokke Heist Tableau Magazine
Benny Luyckx, Morbee Gallery

De Belgische badplaats telt vijf wijken, vol gastronomie, shopping en kunst op wereldniveau: het levendige Knokke, het elegante Zoute, het familiale Heist, het hippe Duinbergen en de natuurlijke Polders. Gastvrijheid krijgt hier vorm in honderden unieke handelszaken, winkels, restaurants, brasseries, kunstgaleries, evenementen en exposities, hotels en gastenverblijven. Ze verleiden met authentieke charme of wereldse stijl. Het hele jaar door is Knokke­-Heist een aantrekkelijke, bruisende badplaats. 
Laat je verleiden door de oranje kleur van de dakpannen van de kustvilla’s of door de statige winkelavenues en charmante polderdorpjes. Doordachte moderne toparchitectuur zorgt voor peper en zout. Het blauw van de lucht waarin witte wolkjes voorbijdrijven, trekt je voort, richting het groen van uitgestrekte natuurgebieden. Je passeert daar waar zee en land elkaar meermaals per dag bekampen, wandelt door lommerrijke bossen of fietst door ongeschonden polderlandschappen die zich uitstrekken tot Brugge en Breskens. Met een golfkarretje of fiets bereik je alles in geen tijd: Knokke-­Heist heeft een menselijke schaal. 

ART Knokke-Heist open galerieweekend
1-2 april 2023

Lees meer ...

Bob Scholte Nola Hatterman Tableau Magazine

Column Kunstjacht: Tussen Suriname en Nederland

In een opslag van de Amsterdamse kunstenaar Armand Baag (1941-2001) ontdekt Bart Krieger, kunsthistoricus en expert Surinaamse en Caribische kunst, begin 2021 enkele honderden tekeningen van Nola Hatterman (1899-1984). Naast portretten, illustraties voor het tijdschrift Soela,

Lees verder »
Folkert de Jong Kunsthal Kade Tableau Magazine

Folkert de Jong in Kunsthal KAdE

Folkert de Jong (1972) is niet zo van bescheiden ergens in een hoekje bivakkeren, of van subtiliteit in zijn werk. Hij maakt grote, indrukwekkende sculpturen en installaties, die de ruimtes waar ze zich in bevinden

Lees verder »
Rademakers Gallery Tableau Magazine

Wanden vol spiritualiteit in Rademakers Gallery

De nieuwe expositie ‘Bliss’ van Rademakers Gallery gaat over natuur, spiritualiteit en natuurkrachten. ‘Het thema hing in de lucht’, zegt curator Pien Rademakers. Wie in deze donkere wintermaanden het Amsterdamse centrum verlaat en koers zet naar de waterrijke

Lees verder »