Kunst om voor thuis te blijven!

Door

Art Basel Hong Kong 

De Art Basel in Hong Kong is hier online te bezoeken van 20 maart tot en met 25 maart.

Video over het schilderij de Passiebloem van Piet Mondriaan. 

Nu het museum Singer Laren gesloten is neemt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm je in korte filmpjes mee door de tentoonstelling `Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan`. In dit eerste filmpje vertelt hij over `Passiebloem` van Piet Mondriaan. Geniet hier van dit prachtige werk!
 

Piet Mondriaan , Passiebloem, 1901- 1908

Video over het Schilderij `Het hunebed van Tynaarlo` van Willem Roelofs
Kees Dinkla, medewerker educatie van het Drents Museum, staat stil bij één van Willem Roelofs kunstwerken, namelijk `Het hunebed van Tynaarlo` in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Wist je dat Roelofs één van de eerste kunstenaars is die naar Drenthe ging om in de buitenlucht te schilderen?

Video van `Madeleine-Bastille` van Kees Maks 
`Dit schilderij laat zien wat ware paardenkracht is” schreef Wieteke van Zeil laatst in de

volkskrant over dit schilderij van Kees Maks. Jan Rudolph de Lorm vertelt erover in aflevering 5 van Singer TV.

Podcast over de tentoonstelling Caravaggio-Bernini

In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers. Er zijn podcasts te beluisteren over Rembrandt, Velázquez en Paulus van Vianen. Er is ook een podcast over de tentoonstelling Caravaggio-Bernini met Ilja Leo Pfeijffer en conservator Frits Scholten.
 

Luisteren naar het schilderij `gezicht op Delft`

Harrie Jekkers maakte in opdracht van het Maurtishuis een muzikale bewerking als onderdeel van `Bekijk het Mauritshuis met je oren`- campagane. 
 

Johannes Vermeer, Gezicht op Delft, 1660-1661

 

Galerie Vanderven Oriental Art op de TEFAF Maastricht

Galerie Vanderven Oriental Art stond op de TEFAF die helaas vroegtijdig moest worden stopgezet vanwege de coronacrisis. Hier kun je nog een wel een mooie impressie aanschouwen van de stand. 
 

Galerie Ronmandos

Een andere galerie waarbij je een online tour kunt volgen is Galerie Ronmando. Schrijf je hier in en je hebt gratis toegang tot de online galerie. 
 

Restauratie Albert Cuyps` rivierlandschap met koeien en herders

Hier kun je meer lezen over de restauratie van Albert Cuyps schilderij `rivierlandschap met koeien en herders.

Restauratie Keith Haring Canopy

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft een video gemaakt over het werk Canopy van Keith Haring wat 30 jaar lang in het depot opgeslagen heeft gestaan. 

Krabbé zoekt Chagall
Deze week ging op tv een nieuwe serie van start met Jeroen Krabbé over leven en werk van Marc Chagall (1887-1985). Deel 1 kun je hier online terugkijken. 

 

Jeroen Krabbé

Museum tv

Op Museum TV vind je diverse video`s terug over actuele tentoonstellingen en collecties.
 

Kleurboeken voor volwassen van 113 musea

Even iets anders dan op een scherm lezen en kijken? Download een kleurplaat!  

Musea, galeries en andere culturele instellingen geven nu regelmatig via facebook op instagram een live tour door een specifieke tentoonstelling. Hou daarom onze social media in de gaten zodat je niets hoeft te missen!

Heb je nog tips voor ons dan horen wij dat graag. Samen komen we deze periode wel door!

 

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »

Jacko spot talent

De komende tijd gaat Jacko Brinkman voor Tableau Magazine op bezoek bij jonge kunstenaars. Hoe gaat het met hen, nu corona hun start in de kunstwereld belemmert?   Starten in de kunstwereld En weer wordt de lockdown verlengd. Tot minstens

Lees verder »