Kunstbeurs TEFAF eerder dicht

Door

In een persbericht maakt TEFAF vanmiddag bekend dat de beurs de deuren eerder sluit vanwege toenemende zorgen over het Coronavirus, in Nederland en in de thuislanden van bezoekers en exposanten. Ook het reizen van en naar de beurs staat onder druk. 
Een van de exposanten uit Italië testte positief toen hij weer thuis kwam. Tijdens zijn verblijf op de beurs -donderdag tot zondag- was hij volgens de GGD nog vrij van symptomen en geen risico voor besmetting. 
Met exposanten uit 22 landen is Tefaf Maastricht 2020 een belangrijke beurs met een breed aanbod uit 7.000 jaar cultuurgeschiedenis. De beurs ging donderdag 7 maart open. Het aantal bezoekers was lager dan andere jaren en een enkele exposant had afgezegd. Maar leeg en verlaten was het zeker niet. Op 5 en 6 maart, dagen die alleen voor genodigden waren, bezochten 10.000 mensen de beurs. Ook werden meteen goede verkopen geregistreerd zowel aan particulieren als aan musea.
 

Lees meer ...

Borealis, life in the woods

‘Een bos is meer dan een paar bomen bij elkaar’, weet Jelle Brandt Corstius nu. Met fotograaf Jeroen Toirkens reisde hij door de noordelijke bossen in de Boreale zone. Zij reisden naar Alaska, Schotland, Noorwegen

Lees verder »

Jacko spot talent

De komende tijd gaat Jacko Brinkman voor Tableau Magazine op bezoek bij jonge kunstenaars. Hoe gaat het met hen, nu corona hun start in de kunstwereld belemmert?   Starten in de kunstwereld En weer wordt de lockdown verlengd. Tot minstens

Lees verder »