Kunstenaar online: Daniëlle van Zadelhoff

Door

De fotografie van Daniëlle van Zadelhoff bevat een spanning die niet snel onopgemerkt blijft. Ze biedt haar toeschouwer rauwe emoties in een prachtig spel van licht en donker. En dat terwijl Daniëlle pas in 2013 haar eerste camera kocht! Sindsdien zijn haar foto’s over de hele wereld te zien en heeft zij in een korte tijd een zeer indrukwekkend cv opgebouwd.

Daniëlle van Zadelhoff

De portretten die Daniëlle vastlegt, ogen afgemeten en gecompliceerd. Echter zijn ze nooit vooropgezet noch volgens een vooraf gedefinieerd plan opgesteld. Tijdens de opnames bespreekt Daniëlle poses met haar modellen, maar laat ze veelal vrij te doen wat ze willen. Gedurende het fotograferen zoekt ze naar de grote thema’s uit het dagelijks leven, zoals eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Daniëlle van Zadelhoff

Hoewel de associatie met de kunstwerken van de grote meesters uit de Vlaamse Primitieven, Zuid-Nederlandse schilderkunst of de Renaissance voor de hand ligt, mag deze niet de boventoon krijgen. De clair-obscur techniek dient enkel om de emotie van haar personages te accentueren, het benadrukt de fragiliteit. Net als in de schilderijen van de grote meesters, is de lichtbron in de fotografie van Daniëlle niet waarneembaar. Ondanks deze sterke overeenkomst behouden haar beelden een heel eigentijds gevoel. Het maakt haar werk iconisch.

Bron: https://www.project20.nl/kunstenaar/danielle_van_zadelhoff 

Het werk van Daniëlle van Zadelhoff is te o.a. te koop bij Project20.
Voor meer informatie en werk: https://www.daniellevanzadelhoff.com/

Klik hier voor meer kunstenaars online: 

Daniëlle van Zadelhoff

 

Lees meer ...

Koen Delaere

Koen Delaere Aan een schilderij van Koen Delaere kun je niet voorbij. Het is zo aanwezig dat het je aandacht opeist en je bijna dwingt tot een dialoog, over de verhouding tussen jou het werk

Lees verder »

Tableau Podium: Joyce Overheul

Kunstenaar Joyce Overheul over haar werk. Over activisme in de kunst en het belang van handwerktechnieken. Haar werk is najaar/winter 2021/22 te zien in een solotentoonstelling in Museum De Fundatie.

Lees verder »