Nieuws over kunstbeurzen

Door

Art Brussels verplaatst naar 2022

Art Brussels is een beurs op het gebied van hedendaagse kunst en elk jaar in april verwelkomt de beurs ongeveer 25.000 bezoekers. Door de aanhoudende beperkingen door de COVID 19 pandemie is de organisatie genoodzaakt om Art Brussels 2021 te annuleren. De bijzonder drukke internationale kunstbeurzen- kalender van dit najaar leidde tot de beslissing om Art Brussels op te schuiven naar het voorjaar van 2022.

Art Brussels Week

Het publiek kan zich wel verheugen op Art Brussels Week van donderdag 22 tot en met zondag 25 april 2021. Bezoekers krijgen een rijk gevuld, boeiend programma voorgeschoteld met hedendaagse kunst en tentoonstellingen in diverse Brusselse culturele instellingen. Daarnaast organiseert Art Brussels een OVR, gehost door Artsy van 14 april tem 28 april, met alle deelnemende Art Brussels galeries.

Art Brussels Summer Edition | juni 2021

Art Brussels is voorzichtig optimistisch en kondigt een beperkte zomereditie aan van de beurs. De Art Brussels Summer Edition, een nieuw beursconcept met een selectie van galeries uit België en de grenslanden, vindt plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni 2021 in het Tour & Taxis gebouw. De ontwikkelingen omtrent Corona worden hierbij op de voet gevolgd. In mei wordt besloten of het evenement door kan gaan. Blijf op de hoogte via www.artbrussels.com voor up to date informatie.

TEFAF past planning 2021 aan

Na zorgvuldig beraad heeft het bestuur van TEFAF besloten om de jaarplanning voor 2021 aan te passen. Het bestuur is vastbesloten om de beurs op een verantwoordelijke manier te organiseren, maar om ook om de wens van mensen om elkaar in persoon te kunnen ontmoeten te tegemoet te komen. De data voor de beurzen zijn daarom aangepast.

Tefaf Maastricht
Kijkdagen: 9 en 10 september
Beursdagen: 11 t/m 19 september
Locatie: MECC Maastricht

TEFAF Online Fall 2021
Gelijktijdig TEFAF Maastricht 2021 zal er ook een online beurs worden georganiseerd. Op deze manier maakt TEFAF het mogelijk dat alle kunstliefhebbers en verzamelaars de kans krijgen om de beurs te bezoeken, in real life of online

TEFAF New York Spring 2021
De TEFAF New York Spring editie van 2021 wordt verplaatst en zal een jaar later in 2022 plaatsvinden. Verder details hierover worden de aankomende maanden bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie en actuele data naar www.tefaf.com

art-rotterdam-20201-1

Art Rotterdam verplaatst

Art Rotterdam vindt dit jaar plaats in de zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021. Verplaatsing is noodzakelijk nu de lockdown met drie weken is verlengd. Hierdoor mogen culturele instellingen pas op zijn vroegst 10 februari heropenen. Art Rotterdam stond gepland voor 4 t/m 7 februari 2021.  
Fons Hof, directeur Art Rotterdam: “De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam wordt nu een zomereditie. De deelnemende galeries gaan mee en reageren enthousiast op de verplaatsing naar de zomerperiode. Ook de tentoonstelling Prospects – Mondriaan Fonds toont talent wordt naar deze datum verplaatst. De horeca zal zich op het buitenterrein bevinden; de bezoeker gaat de iconische Van Nelle Fabriek en Art Rotterdam voor het eerst ervaren in zomerse sferen.”  
www.artrotterdam.com

Rotterdam Art Week 2021 zet eveneens in op zomereditie. Vanwege de verlenging van de lockdown wordt de Rotterdam Art Week eveneens verschoven naar de zomer: van 30 juni t/m 4 juli 2021. Art Rotterdam vormt ook dan de spil van dit festival voor kunst, design en architectuurliefhebbers. Met speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, pop-up shows en diverse beurzen zal deze zomer het kunstklimaat in de stad worden versterkt en verlevendigd. Rotterdamartweek.info  

Over Art RotterdamArt Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

Ook OBJECT Rotterdam heeft aangekondigd de beurs te verplaatsen. Zoals het er nu naar uit ziet verplaatst de beurs naar de lente van 2021. Omdat de omstandigheden rond Covid-19 nog erg onduidelijk zijn en de lockdown met drie weken verlengd is, heeft OBJECT Rotterdam nog geen data bekend gemaakt.

Houd www.objectrotterdam.com in de gaten voor actuele data en ontwikkelingen.

Art The Hague kunstbeurs

Art The Hague – de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst

De kunstbeurs Art The Hague heeft onlangs besloten om de beurs die gepland stond voor 6 t/m 10 januari 2021 te verplaatsen naar woensdag 29 september t/m zondag 3 oktober 2021. De organisatie heeft dit besloten omdat er nog te veel onduidelijkheden zijn omtrent de ontwikkelingen rond Covid-19. De organisatie betreurt de beslissing, maar zij verzekeren de deelnemers en bezoekers dat de extra tijd ten goede komt aan de kwaliteit van de beurs. De kunstbeurs onderscheidt zich door het internationale karakter van Den Haag te tonen,  rondleidingen en tentoonstellingen te organiseren en kunstliefhebbers en het bedrijfsleven bij hedendaagse kunst te betrekken.

Blijf op de hoogte via www.artthehague.nl

KunstRai Art Amsterdam

Kunstrai Art Amsterdam – KunstRAI 2020 verplaatst naar december

De KunstRAI 2020 wordt verplaatst naar mei 2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten KunstRAI 2020, die zou plaatsvinden van 10 t/m 13 december, te verplaatsen naar 27 t/m 30 mei 2021. Dit uitstel zal meer zekerheid bieden op een succesvol evenement.  De KunstRAI is een van de oudste beurzen voor moderne- en hedendaagse kunst ter wereld. 

Focus Japan
Jaarlijks nodigt de KunstRAI zes galerieën uit een buitenlandse stad, steek of land uit voor een speciale presentatie. Dit jaar zullen zes galerieën uit verschillende steden in Japan op het `Focus Japan` plein hun collectie tonen. Ook Art on Paper, een jaarlijkse kusntbeurs in de Westergas, krijgt dit jaar een podium op de KunstRai. Twalld galerieën zullen hun collectie van en/of op papier tonen. 

Kunstprijzen
De KunstRAI is daarnaast voor de tweede maal de locatie waar de winnaar van de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderskunst zal worden getoond. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Kamilė Česnavičiūtė, die in een solo-presentatie haar werk zal tonen. OOk zal de Jeanne Oosting Prijzen voor hedendaagse figuratieve kunst een dubbelpresentatie maken met werk van kunstenaars Maria Roosen en Janine van Oene

Dit jaar zijn er ook speciale programma`s en tentoonstellingen opgezet in samenwerking met oa Young Collectors Circle, influencers Sue Smit & Monica van Dijk en WOW Amsterdam. 

Data en tijden
Donderdag 10 december 2020 14:00-21:00 preview/opening
Vijrdag 11 december 11:00-21:00 Open voor publiek
Zaterdag en zondag 12 & 13 december 10:00-18:00 Open voor publiek

Ga voor meer informatie en de coronamaatregelen naar:
www.kunstrai.nl

PAN Amsterdam

kunstbeurzen

PAN Amsterdam, dé nationale beurs voor kunst, antiek en design, is na uitvoerig overleg verplaatst naar najaar 2021. De 34ste editie, die gepland stond van 22 tot en met 29 november 2020, vindt plaats van 20 tot en met 28 november 2021.

In ruggespraak met deelnemers en andere betrokken partijen heeft PAN Amsterdam een gedegen inventarisatie gemaakt en alle mogelijke aspecten gewogen bij de complexe keuze hoe om te gaan met de editie 2020 in de huidige situatie. Verschillende scenario`s, waaronder een kortere, kleinere beurs zijn hierbij uitgewerkt. De gezondheidsrisico`s voor alle betrokken, de financiële risico`s voor exposanten en partners, en de huidige veranderlijke regelgeving rondom grootschalige evenementen zijn de belangrijkste overwegingen om de beurs te verplaatsen.

Op de PAN Amsterdam tonen tegenwoordig meer dan 100 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders tijdens dé nationale kunstbeurs in de RAI hun beste stukken op het gebied van kunst, antiek en design.

Ga voor meer informatie naar www.pan.nl

Art Basel

kunstbeuren

Art Basel is een een van de belangrijkste beurzen voor hedendaagse kunst, sinds 1969 jaarlijks gehouden in de Zwitserse stad Basel. Sinds 2002 is er ook een jaarlijkse edtie in Miami Beach, Florida en sinds 2012 in Hongkong. 
Art Basel was gepland voor juni 2020 en werd daarna verplaatst naar september. Op 6 juni werd bekend dat ook september niet haalbaar is. 

In een persbericht stelt de organisatie dat hoewel individuele landen de lockdown opheffen en grenzen weer open gaan, de situatie wereldwijd nog te onzeker is om de beurs te organiseren. De mogelijkheden tot reizen zijn nog beperkt en de risico`s voor de gezondheid te groot. Juist bij evenementen met heel veel bezoekers. 
Art Basel legt de focus op de editie voor komend jaar en zet zich in om dan weer een goede beurs neer te zetten op het niveau dat de kunstwereld van de organisatie gewend is. 

De volgende editie van de beurs in Basel is gepland van 17 tot 20 juni 2021. 

Ga voor meer informatie naar www.artbasel.com

Biënnale van Venetië

Op maandag 18 mei maakte de organisatie van La Biënnale di Venetia bekend dat de 17e editie van de Architectuur Biënnale, die gepland stond voor augustus 2020, uitgesteld is naar mei 2021. Om die reden is ook de 59e editie van de kunstbiënnale, die gepland stond voor zomer 2021, een jaar vooruit geschoven naar 2022. De twee biënnales vinden jaarlijks om en om plaats in onder andere het Venetiaanse stadspark Giardini.De Biënnale van Venetië staat deze editie in het teken van How will we live together? en wordt gecureerd door Cecilia Alemani. De kunstbeurs vindt plaats van 23 april  t/m 27 november 2022 (een maand langer dan de voorgaande edities) en valt nu samen met Documenta in Kassel die gehouden wordt van 18 juni t/m 25 september 2022. 

Art Brussels

Art Brussels is een beurs op het gebied van hedendaagse kunst en elk jaar in april verwelkomt de beurs ongeveer 25.000 bezoekers. Op woensdag 15 april 2020 heeft de Belgische Nationale Veiligheidsraad de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verlengd, onder meer in zijn richtlijnen dat er tot 31 augustus 2020 geen massa-evenementen kunnen worden georganiseerd.

De 38e editie van Art Brussels, die zoals elk jaar in april op de emblematische Tour & Taxis gebouw zou worden gehouden, werd aanvankelijk uitgesteld tot eind juni. Door het recente besluit van de Belgische regering wordt Art Brussels nu door overmacht gedwongen de beurs voor hedendaagse kunst uit te stellen tot april 2021. Tot dinsdag 16 juni kun je online  browsen en werken ontdekken van gevestigde kunstenaars en nieuwkomers op het nieuwe Art Brussels online platform waar galeries kunsthandelaren hun selectie tonen die ze in 2021 naar de beurs brengen.

 Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.artbrussels.com 

Unseen Amsterdam 

kunstbeurzen

Laatste update 14 juli 2020: fotografiebeurs Unseen gaat dit jaar niet door. 
Vanwege de opleveing van het corona virus wereldwijd is besloten de beurs te annuleren. 

Unseen schrijft in het persbericht: ​De organisatie is er nog steeds van overtuigd dat met passende maatregelen een veilig en aangenaam bezoek aan Unseen voor alle bezoekers is gegarandeerd. Het internationale karakter, hetgeen de beurs zo bijzonder maakt, staat echter wel onder druk. 
Om het succes van Unseen op lange termijn te kunnen waarborgen, vindt het management het van essentieel belang dat de eerste editie onder leiding van het Art Rotterdam team het internationale karakter van de beurs voortzet. Er is dan ook besloten om de 2020 editie te annuleren en volgend jaar plaats te laten vinden in september 2021.

De 9e editie van Fotografiebeurs Unseen, voor het eerst vormgegeven door Art Rotterdam was gepland van zaterdag 19 t/m maandag 21 september 2020 in de Westergasfabriek, Amsterdam. Meer dan 50 geselecteerde galeries uit binnen- en buitenland wilden hier nieuwe fotowerken presenteren van hedendaagse kunstenaars en bijzondere edities. In de afgelopen weken annuleerden echter steeds meer galeries en partners hun deelname.

Begin dit jaar ging de fotobeurs failliet, maar intussen is er een doorstart en gaat Unseen een intensieve samenwerking aan met Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Als content partner zal Foam ervoor zorg dragen dat Unseen hét podium blijft voor de laatste ontwikkelingen binnen de fotografie. In lijn hiermee neemt het museum plaats in het internationale adviescomité van Unseen, presenteert het de Foam Talent tentoonstelling in het naast de Gashouder gelegen Transformatorhuis en organiseert het de Unseen Talks. Ga voor meer informatie en up to date beursdata naar www.unseenamsterdam.com

Houd voor up to date informatie over kunstbeurzen onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...