OBJECT: Een designbeurs van formaat!

Door

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: Paulina Neiser Studio, HAKA-gebouw gefotografeerd door Ossip van Duivenbode
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥
⇥⇥⇥Van kleine toegepaste ontwerpen tot grote autonome installaties: OBJECT biedt de bezoeker een veelzijdig aanbod aan hedendaagse designers. Jonge aanstormende talenten staan naast bekende labels en presenteren zowel unica als limited editions in uiteenlopende formaten en vormen zoals product, industrieel, architectuur, textiel en grafisch design. De deelnemers zijn zelf aanwezig om hun ontwerpen toe te lichten. 
⇥⇥⇥ 
⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: Family W, Alex de Witte, DORA 
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥ 

⇥⇥⇥

Nieuwe en vertrouwde namen

⇥⇥⇥De Rotterdamse designbeurs is uitgegroeid tot hét platform om aanstormend talent te ontdekken. Paulina Neiser studeerde net af aan de Design Academy en presenteert op OBJECT een bijzondere badkamercollectie van koper en brons die in de loop van de tijd andere kleuren aanneemt. Jeroen Schokkin studeerde Fine Art aan de HKU en toont op OBJECT juist heel poëtisch en persoonlijk werk: met mallen van zijn eigen voeten maakte hij kleurrijke afgietsels die samen een dans vormen. Jet van de Touw volgde de welbekende sieradenopleiding van de Rietveld Academie en brengt haar nieuwe collectie naar Rotterdam. Kodai Shimizu onderzoekt de kruisbestuiving tussen Japanse crafts en nieuwe technologie in een reeks vernieuwende productontwerpen en jong talent Daan Snippe presenteert modernistische meubels van ready-made materiaal. 
⇥⇥⇥ 
⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: Samira Charroud, Matthijs Bruinenberg
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥⇥150 ontwerpers aanwezig

⇥⇥⇥Nieuw op OBJECT zijn dit jaar ook lederen kleden van Zand-erover met opvallende geometrische prints, sjaals van Atelier Markx met ieder een eigen, historisch verhaal en kleurrijke wearables van splitter splatter. Het nieuwe en duurzame merk Occony lanceert een grote houten tafel op OBJECT, het label NLXL doet voor het eerst mee en Galerie Door toont experimenteel sieraaddesign van een opkomende generatie ontwerpers. Maar ook bekende deelnemers als Morgan Ruben, PeLiDesign, Studio Roex, Pleunie Buyink, Functionals, BAS VELLEKOOP en House of Thol zijn terug van weggeweest en met nieuw werk in Rotterdam te zien.
⇥⇥⇥
⇥⇥⇥ 

⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: puik, House of Thol, Zsofia Kollar x Sidney Nislow
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥⇥Primeurs

⇥⇥⇥Deze editie toont OBJECT Rotterdam veel multidisciplinaire samenwerkingen. Klaas Kuiken, Charley Reijnders en het label Nightshop nemen de grote ruimte op de eerste etage van het pand voor hun rekening en maken hier een bijzondere show op het grensgebied van kunst en design. Het nieuwe label Badmenton presenteert speelse zitobjecten van beton in opvallende kleurcombinaties. Thijs Verhaar toont met zijn Knitwear Lab prints van beeldend kunstenaars als Loes Koomen en Louis Reith op textiel. Ook Marisa Rappard en Marieke de Jong doen deze editie mee met een gemeenschappelijke monumentale installatie, net als Zsofia Kollar en Sidney Nislow van de jonge garde, die samen een verrassende presentatie van textiel neerzetten. Liefhebbers van grafisch ontwerp kunnen onder meer terecht op de vijfde verdieping waar het Rotterdamse designbureau 75B twee enorme wandtapijten lanceert. Een absolute must-see is ook de lichtinstallatie die Iwan Smit speciaal voor OBJECT creëert. Over wat design nu precies inhoudt maakt MU uit Eindhoven een interessante presentatie die de bezoekers prikkelt en bevraagt. Bijna 200 ontwerpers en labels zijn er dit jaar in Rotterdam te ontdekken en daarmee groeit OBJECT nog steeds in omvang.
⇥⇥⇥ 
⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: Rein Reitsma, Jarle 
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥ 

⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥⇥⇥⇥⇥

Sfeer proeven

⇥⇥⇥⇥⇥⇥Het monumentale HAKA-gebouw ligt in het Vierhavensgebied, de creatieve hotspot van Rotterdam waar een groot aantal ontwerpers werkt. Speciaal voor de bezoekers van OBJECT stelt een aantal van hen op vrijdag 7 februari zijn studio open voor professionals. Laat je meenemen in de wereld van Daan Roosegaarde, Rotganzen, Atelier van Lieshout, Wieki Somers en Studio Makkink&Bey. In de artistieke vrijplaats Weelde wordt op vrijdagavond aansluitend een after party gehouden, op steenworp afstand van de beurs. Het HAKA-gebouw is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers een unieke kans om even binnen te kijken. Komend jaar wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca. Ook de hoogste verdiepingen van het gebouw worden speciaal voor OBJECT-bezoekers opengesteld. Hier richt het bekende Rotterdamse restaurant Ayla een pop-up bar in. De karakteristieke glazen ruimtes op het dak bieden een fenomenaal uitzicht over het gebied en de omliggende designstudio`s.

⇥⇥⇥

 
⇥⇥⇥


⇥⇥⇥
V.l.n.r.: BAS VELLEKOOP, Inge Simonis porcelainstudio
⇥⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥

⇥⇥

⇥⇥⇥OBJECT Rotterdam 2020
⇥⇥⇥HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
⇥⇥⇥Vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 | 11.00-19.00 uur
⇥⇥⇥Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis
 
Het HAKA-gebouw is centraal gelegen tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een gratis shuttlebus rijdt tussen Art Rotterdam en het Vierhavensgebied. OBJECT Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week en wordt mede mogelijk gemaakt door Dudok Groep die het HAKA-gebouw tijdelijk beschikbaar stelt.
 
www.objectrotterdam.com
⇥⇥⇥www.artrotterdamweek.com
 

Lees meer ...

Lee Ufan Rijksmuseum Tableau Magazine

Lee Ufan: Relatum

Relatum heet de serie werken die Lee Ufan deze zomer exposeert in de tuinen van het Rijksmuseum. Een serie sculpturen waar hij sinds de jaren 70 aan werkt. De titel vat samen waar het om gaat:

Lees verder »
Amsterdam Art Week Martina Halsema Tableau Magazine

Amsterdam Art Week

De 12e editie van Amsterdam Art Week staat voor de deur. Van 29 mei tot 2 juni 2024 staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst, met meer dan 300 kunstenaars die hun werk tonen op meer dan 70 locaties

Lees verder »