PAN Amsterdam sluit 33ste editie succesvol af.

Door

“PAN Amsterdam brengt ieder jaar 110 handelaren en galeristen bij elkaar in de levendige hoofdstad. Van vele deelnemers hebben we het bericht gekregen dat ze goed hebben verkocht en dat de Nederlandse markt vitaliteit vertoont. We kijken terug op een goede editie”, aldus algemeen directeur Mark Grol. President-commissaris Roberto Payer “Dit jaar sloegen PAN Amsterdam en Jan Taminiau de handen ineen. De kracht van zijn ontwerpen en de kwaliteit van onze kunstwerken kwamen perfect samen in deze succesvolle samenwerking”.

Een selectie van verkopen:

  • Frides Lameris Kunst & Antiek (Stand 1) verkocht aan het Victoria and Albert Museum een 18de eeuws homo-erotisch glas. Een achttiende-eeuws glas verkocht glas met het wapen van Vianen werd op de laatste dag verkocht voor de collectie van het Glasmuseum Leerdam.


 

  • Rademakers Gallery (Stand 3) verkocht verschillende werken van Joana Schneider waaronder Daddy, I`m Fine uit 2019 aan een priveverzamelaar. 

 

  • Tom Okker Art (Stand 6) verkocht van Lynn Chadwick het sculptuur Sitting Couple, 1973 (editie 2 van 8) met als vraagprijs €75.000 aan priveverzamelaar. 

PAN Amsterdam 2020 vond plaats van 22 t/m 29 november (21 november opening) 2020 in RAI Amsterdam.

Lees meer ...

Street art in Dakar, Senegal foto Aida Grovestins

Street art in Senegal en Kenia

Street art is in veel Afrikaanse landen vanzelfsprekend. Kleine winkels zijn versierd met afbeeldingen van hun koopwaar. Scharen zijn kleermakers; hoofden met mooie kapsels zijn kappers; beelden van koeien en kommen melk zijn melkwinkels. Dit

Lees verder »
Nick Ervinck, LUINIRPS,2013-2014, LSL 3D-print, 26x19x17cm

Barometer van de kunstmarkt

Hoe verhouden belangrijke tentoonstellingen als de Biënnale van Venetië en de kunstmarkt zich tot elkaar? Op de Biënnale wordt niet verkocht, maar die heeft wel degelijk invloed op de markt.  Art Basel en de Biënnale Hét jaarlijkse hoogtepunt voor de hedendaagse

Lees verder »