PAN Internationaal: Rafael Valls Limited

Door

Toby Campbell Rafael Valls Limited Pan Amsterdam Tableau Magazine
Toby Campbell

Elk jaar zijn er galeries uit het buitenland te vinden op PAN Amsterdam. Wie zijn ze, wat gaan ze laten zien en hoe werd kunst hun grote liefde? Vier galeriehouders blikken alvast vooruit naar de PAN en geven prijs welk kunstwerk ze zelf graag in huis zouden hebben. Vandaag Toby Campbell van Rafael Valls Limited.

Rafael Valls Limited is een galerie in West End London, met name gespecialiseerd in schilderkunst van de 16e tot de 19e eeuw. De galerie is in handen van Rafael Valls en Toby Campbell en heeft ruim veertig jaar ervaring. Het aanbod is gevarieerd en eclectisch, met enige faam in onder andere trompe l’oeuil schilderijen en andere ongewone taferelen. De nadruk ligt op Nederlandse, Vlaamse en Spaanse meesters, maar Rafael Vall houdt het perspectief ook breder.

WAT IS KENMERKEND VOOR RAFAEL VALL LIMITED EN DE KUNSTENAARS WAAR JE MEE WERKT? Een galerie met een zeer eclectische smaak, gespecialiseerd in werken uit de 16e tot het begin van de 19e eeuw.

WAAROM STAAN JULLIE OP DE PAN? We waren van mening dat PAN perfect bij ons paste en ook een plek was waar veel van onze klanten naartoe gaan.

STA JE OOK OP ANDERE BEURZEN? We staan ook op Tefaf Maastricht.

Harmen van Steenwyck (1612), Vanitas-stilleven, na 1655

HOE ZIE JE DE POSITIE VAN DE KUNST BEURZEN VERSUS ONLINE? Kunstbeurzen zullen het altijd winnen van online. Het fysieke werk live zien is altijd beter dan een foto.

WAT GA JE PRESENTEREN OP DE PAN? Moeilijk om nu met zekerheid te zeggen, maar het zal een groep van hoogwaardige en interessante werken zijn.

WAT IS HET LAATSTE KUNSTWERK DAT JE VOOR JEZELF HEBT AANGEKOCHT? Een prent van een tulp door Peter Blake.

WELK ONBEREIKBAAR KUNSTWERK ZOU JE IN JE WOONKAMER WILLEN HEBBEN? St Franciscus in de woestijn, een schilderij van Giovanni Bellini uit 1480 dat zich bevindt in de Frick Collection, New York.

WELK KUNSTWERK OF WELKE (KUNST)ERVARING ZORGDE ERVOOR DAT JE EEN LOOPBAAN IN DE KUNST KOOS? Het begon bij mijn leraar op school, daardoor werd mijn interesse in kunstgeschiedenis aangewakkerd, wat na een tijdje leidde tot een carrière.

PAN Amsterdam
RAI Amsterdam
20-27 november 2022
Rafael Valls Limited

Meer lezen? Bestel een losse editie of haal hem in de winkel.

Lees meer ...

Tefaf Hidde van Seggelen Tableau Magazine

Zin in TEFAF

Maart is eindelijk weer TEFAF-maand. Na een roerige periode waarin covid roet in het eten gooide, strijkt de kunstbeurs dit voorjaar weer neer in Maastricht (11 t/m 19 maart). Meer dan 260 kunsthandelaren uit de

Lees verder »