RUINART TOUR

Door

Tableau & Ruinart organiseren een exclusieve art tour
met champagne tasting 

Dit jaar is PAN Amsterdam een partnership aangegaan met Maison Ruinart, het oudste champagnehuis ter wereld. De lange en goede relatie van Maison Ruinart met de wereld van kunst en design dateert al vanaf 1896. André Ruinart gaf de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha in dat jaar opdracht om een reclameaffiche te ontwerpen. Sinds die tijd heeft Ruinart gewerkt met vooraanstaande kunstenaars in diverse disciplines, zoals de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek (2013), die wijnkisten maakte van sloophout, de Chinese kunstenaar Liu Bolin (2018) die de knowhow van de lokale arbeiders belichtte, of de Engelse kunstenaar David Shrigley (2020), wiens gouaches benadrukken hoeveel mensen te danken hebben aan de natuur. Vandaag de dag is de bruisende artisticiteit van Ruinart gericht op duurzaamheid en nadenken over de toekomst. 

In november zal PAN met een bijzondere editie van de beurs komen. Zowel nieuwkomers als terugkerende deelnemers presenteren topstukken uit hun collectie.
In het kader van het exclusieve partnership tussen Ruinart, PAN en Tableau organiseert Ruinart samen met Tableau een exclusieve art tasting tour in Amsterdam: RuinART tour.  

De RuinART tour is een klein voorproefje voor de beurs. Vijf exposanten van de PAN openen hun deuren op zaterdag 2 oktober.  

Deelnemende galeries aan de RuinART tour zijn Smith Davidson Gallery, Borzo Gallery, Kunsthandel P. de Boer, Jaski Gallery en Galerie Roger Katwijk. 

Speciaal voor de tour vinden er hedendaagse exposities plaats in lijn met de savoir-faire van Ruinart en bestaat de mogelijkheid de kunstenaars te ontmoeten.

Ruinart zal zorgdragen voor een exclusieve tasting met verschillende champagnes van het huis en bites van onder andere Bolenius Restaurant o.l.v. Michelinster-chef Luc Kusters en Restaurant Flore o.l.v. Michelinster-chef Bas van Kranen.

De RuinART tour is volledig verzorgd van begin tot eind. Zo ontvang je een speciale routing en sluit je af met een gift vanuit Tableau.

Proef en ervaar het ultieme van Frankrijk terwijl je geniet van verschillende exposities in hartje Amsterdam! Relaties en lezers van Tableau Magazine kunnen zich nu aanmelden voor dit exclusieve event!

Kaarten zijn te koop voor € 49.95 p.p. Bestel je kaartjes hier: RuinART tour 2 oktober.

Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt!

Bolenius Restaurant Amsterdam
Kamperlam, zeetong uit de Noordzee, kaviaar uit Eindhoven en groenten, veel groenten. Dat is Bolenius. Tuinbonen, knolselderij, liefst uit eigen tuin, pal naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas. En verder duurzame vis- en vleesproducten van de hoogste kwaliteit. Luc Kusters kookt sinds 2010 mee in de keuken van Bolenius, met veel succes. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groentenrestaurant. In 2021 volgde ook nog een Groene Michelinster.

Restaurant Flore, Hotel De L’Europe Amsterdam
In het hart van Amsterdam nemen Bas en Wouter u mee op een culinaire reis: Flore, conscious fine dining. Flore kookt met de mooiste producten die Nederland te bieden heeft. Verwacht elegantie in een ongecompliceerde omgeving op het hoogst haalbare niveau. Culinair bewustzijn speelt een belangrijke rol in alles wat zij doen.

Beeld: David Shrigley voor Ruinart

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Erik Mattijssen

Erik Mattijssen wint NN Art Award

Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro.

Lees verder »