RuinART

Door

[advertorial]

De lange en goede relatie van Maison Ruinart met de wereld van kunst en design, dateert al vanaf 1896. Ruinart werkt samen met hedendaagse kunstenaars om zijn of haar visie te geven op het wijnhuis. Voor Ruinart is artistieke expressie een manier om haar erfgoed, geschidenis, savoir-faire en de uitmuntendheid van haar wijnen wereldwijd te delen.

André Ruinart gaf de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha carte blanche om een reclameaffiche te ontwerpen. Sinds die tijd heeft Ruinart gewerkt met vele vooraanstaande kunstenaars in diverse disciplines zoals de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek (2013) die wijnkisten maakte van sloophout, de Chinese kunstenaar Liu Bolin (2018) die de knowhow van de lokale arbeiders belichtte, of de Engelse kunstenaar David Shrigley (2020), wiens gouaches benadrukken hoeveel mensen te danken hebben aan de natuur. Vandaag de dag is de bruisende artisticiteit van Ruinart gericht op duurzaamheid en nadenken over de toekomst.

ruinART David Shrigley
David Schrigley, tekening

Second skin
Ruinart is ook voorloper op het gebied van haar verpakkingen. Met het uitwerken van de droom van de second skin case biedt Ruinart een duurzaam alternatief voor de gehele branche en vergroot daarmee het bewustzijn. Het Maison streeft er naar de dialoog te openen met een groter publiek en zowel het gedrag van de industrie als het consumentengedrag verder te ontwikkelen.

ontwerp Liu Bolin

‘Met de second skin case bekrachtigt Maison Ruinart de pioniersrol van het champagnehuis en haar ambities op het gebied van sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Dit baanbrekende project belichaamt de vastberaden inzet van het Maison voor de duurzame ontwikkeling van verpakkingen in alle stadia van de productie en marketing van onze producten, van het verzorgen van de wijnstok tot de klantervaring.’ Frédéric Dufour, president van Maison Ruinart.

Wij verheugen ons alvast op welke kunstenaar zich voor 2021 zal verbinden aan Ruinart. In maart zal dat bekend worden.

David Shrigley, jeroboam champagne, limited edition
ruinART piet hein eek
wijnkist voor RuinART door Piet Hein Eek

Lees meer ...

11fountains Friesland Tableau Magazine

Avant Garde, Friesland style

Uren rondhangen in een museum is leeftijdsloos genieten, of je nu van hypermodern of historisch houdt. In Friesland maak je kennis met kunstenaars die de tijd doorstaan en roots in de provincie hebben. Alma Tadema,

Lees verder »

Art • Wine & Tableau

Houdt u van proeven, kijken en verzamelen? Onze partner Art •Wine heeft een mooi aanbod: zij nodigen jaarlijks verschillende kunstenaars uit en selecteren met hen een kunstwerk dat in een beperkte oplage verschijnt op het etiket

Lees verder »