Tableau Podcasts

Door

In Tableau Podcast deelt Tableau podcasts van kunstprofessionals waar we mee samenwerken. Een serie gesprekken en interviews over actuele onderwerpen in de kunstwereld en kunstmarkt. Diverse deskundigen nemen je mee in hun reportages.

The Art Connector – Gustaaf Dekking

Op 11 maart werd bij veilinghuis Christie’s een JPEG-afbeelding van kunstenaar Beeple verkocht voor 69.3 miljoen dollar. Naar aanleiding van deze veiling staat deze podcast in het teken van NFT-kunst en cryptocurrencies. Hoe word je eigenaar van een digitaal beeld? Waarom zou je kunst aan een blockchain koppelen? Jeannette spreekt met innovatiestrateeg en tech-ondernemer Gustaaf Dekking. In 2020 startte hij een initiatief waarmee hij een platform voor musea bouwt, gebaseerd op NFT’s en blockchain-technologie. Hoe dat werkt, hoor je hier.

The Art Connector – Joost Bosland

Jeannette ten Kate in gesprek met Joost Bosland, mede-eigenaar en directeur van Stevenson, een wereldwijd toonaangevende galerie gevestigd in Kaapstad, Johannesburg en Amsterdam. Waarom koos hij ervoor een vestiging in Amsterdam te openen? Hoe verschilt het werken met Nederlandse en internationale verzamelaars? En wat zijn zijn laatste ervaringen in de kunstmarkt? Je hoort het hier.

The Art Connector – Miety Heiden

Jeannette ten Kate gaat in gesprek met Miety Heiden. Miety Heyden is vice voorzitter en hoofd internationa private sales bij veilinghuis Philips. Een gesprek over recente ontwikkelingen in de internationale veilingen, veranderd koperspubliek en de voor- en nadelen van online veilingen. Luister hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...