Thijs Biersteker – We Harvest Wind

Door

Thijs Biersteker
Thijs Biersteker, We Harvest Wind, 2021

Thijs Biersteker maakt interactieve kunstinstallaties die over urgente vraagstukken als klimaatverandering, luchtvervuiling en oceaanplastic gaan. Hij combineert wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologieën om tastbare ervaringen en bewustzijn te creëren.

Biersteker wil met de installatie de grootste uitdagingen van onze tijd, de klimaatcrisis, vervuiling en energietransitie, toegankelijk en begrijpelijk maken voor een breder publiek. De installatie in het Stedelijk Museum markeert de samenwerking van het museum met een een nieuwe partner: Polestar. Rein Wolfs: “In het Stedelijk voeren we het gesprek van morgen. We geven een platform aan vormgevers en kunstenaars die dankzij duurzame, creatieve en andere oplossingen de industrie een impuls kunnen geven. Zij leren ons anders te kijken naar de wereld.”

“In de installatie ervaren bezoekers de kracht van wind door zelf het werk aan te drijven met wind. Mensen werken dus actief mee aan de energietransitie. Wat voor stroom we kiezen voor onze huizen, auto’s en fietsen maakt echt een verschil. Het is één van de weinige duurzame transities die wij als individu kunnen forceren”. Het belang van hernieuwbare energie en de kracht hiervan kun je in levende lijve te ervaren.

De installatie We Harvest Wind is gemaakt door Woven Studio & Thijs Biersteker. www.thijsbiersteker.com

Van 31 oktober t/m 3 november in het auditorium van Stedelijk Museum Amsterdam www.stedelijk.nl

Biersteker is ook te gast op de Design middag die Tableau tijdens PAN Amsterdam organiseert op 16 november.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Op zee met Willem van de Velde & zoon

Het voormalige ‘s Lands Zeemagazijn ligt te stralen in de ochtendzon.Het indrukwekkende witgepleisterde gebouw dat in 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert en dienstdeed als opslagplaats van de Admiraliteit van Amsterdam, biedt nu onderdak aan

Lees verder »
BRAFA (foto Fabrice Debatty)

BRAFA 2022 uitgesteld

Brussel, 29 november 2021 – Gezien de verslechterende gezondheidssituatie in Europa en ook in België heeft de Raad van Bestuur van de Brussels Art Fair (BRAFA) de moeilijke beslissing genomen om BRAFA 2022 uit te

Lees verder »