Unseen 2021

Door

GRATIS NAAR UNSEEN! TABLEAU GEEFT 10 TICKETS WEG!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en win een gratis toegangsticket!
Stuur een mail met je naam, adres en telefoonnummer naar info@tableaumedia.nl onder vermelding van WINactie UNSEEN. De eerste tien aanmeldingen maken kans op een gratis toegangskaart.

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 huist fotografiebeurs Unseen Amsterdam wederom in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. Na enkele jaren van experimenten met verschillende vormen – festival, magazine en online platform – draait alles dit jaar weer om de oorspronkelijke kern: de beurs.

Het enthousiasme van de deelnemende galeries is groot; voor velen is Unseen weer een eerste internationale presentatie in lange tijd, waarvoor dan ook bijzonder werk is gereserveerd.

Unseen Amsterdam is een toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld.
Unseen wordt sinds januari 2020 voortgezet door Art Rotterdam en GalleryViewer.com, met oprichter Roderick van der Lee, opnieuw als directeur. De komende editie vindt plaats van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september.

Twee nieuwe secties
Ter vervanging van het festival presenteert Unseen 2021 twee interessante nieuwe toevoegingen: Past/Present en Unbound. Niet alleen belichten deze secties zowel de oorsprong als de horizon van de fotografie, zij benadrukken ook het sterk
gecureerde karakter van de beurs en de betrokken inzet van de deelnemende galeries.

Past/Present
Voor het eerst in zijn bestaan schenkt Unseen aandacht aan vintage fotografie van voor het jaar 2000. Aan de hand van sterk gecureerde presentaties ontpopt zich een duidelijke, thematische dialoog tussen vintage werk en werk van hedendaagse
fotografen. Zo zal bijvoorbeeld de gerenommeerde Duitse galerie Julian Sander historisch werk tonen van een van de belangrijkste series uit de fotografische geschiedenis, People from the 20 Century van August Sander, vergezeld van een
hedendaagse visie op de foto’s door de New Yorkse kunstenaar Michael Somoroff.

Unbound
Met Unbound, een sectie waarin vrijstaande projecten de grenzen van de fotografie op monumentale schaal verkennen en verleggen, zet Unseen 2021 zich nog verder in voor experimentele, baanbrekende fotografie. In het 700 m2 grote Transformatorhuis krijgen kunstenaars de ruimte om de traditionele tweedimensionale fotografie te ontstijgen. Zij doen dit aan de hand van enorme installaties die raken aan installatiekunst, videokunst, digitale kunst, beeldhouwkunst en andere kunstvormen. Unbound komt tot stand in samenwerking met de deelnemende galeries, musea, culturele instellingen en project spaces.

Op het online gallery platform van Unseen Amsterdam en Art Rotterdam is vanaf begin september de online catalogus beschikbaar. Deze catalogus omvat, naast alle getoonde werken inclusief prijzen, ook achtergrondinformatie over kunstenaars en kunstwerken.

Meer informatie en tickets via: https://unseenamsterdam.com/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Derrick Ofosu Boateng

Unseen herrijst

Unseen, de beurs voor hedendaagse fotografie is terug. Met mede-oprichter Roderick van der Lee opnieuw als directeur. Zijn missie: ‘Wij willen de belangrijkste plek ter wereld zijn voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie.’

Lees verder »