Veilinghuizen: Bonhams

Door

Bonhams Tableau Magazine
Bonhams Auctioneer

Met bijna 1000 medewerkers, ruim 60 specialistische afdelingen, 37 kantoren wereldwijd en 14 veilinglocaties floreert het groeiende Bonhams-netwerk.

Met de overnames eerder dit jaar van de prestigieuze veilinghuizen Skinner (Verenigde Staten), Bukowskis (Zweden), Bruun Rasmussen (Denemarken) en Cornette de Saint Cyr (Frankrijk en België) heeft Bonhams haar positie versterkt. Bovengenoemde veilinghuizen beschikken over voortreffelijke reputaties, brede vakkennis en een sterk lokaal netwerk. De overname door Bonhams, the world’s local auction house, zal hun internationale aanwezigheid verder ontwikkelen en hun reikwijdte vergroten, terwijl Bonhams’ klanten op hun beurt toegang krijgen tot een groter scala aan objecten in het midden- en hoge prijssegment op verschillende locaties. Kennis, passie en toegankelijkheid staan bij Bonhams voorop en hierin ziet Bonhams een meerwaarde ten opzichte van andere veilinghuizen. Bonhams Amsterdam opereert als schakel tussen kopers en verkopers en de internationale specialistische afdelingen en veilinglocaties. Bonhams faciliteert het veilingproces van begin tot eind, door de praktische zaken uit handen te nemen en klanten het best mogelijke mondiale platform te bieden. 

Bonhams Tableau Magazine
Asger Jorn, Landscape from Finkidong, 1945. Signed. Verkocht voor €646,000 inclusief opgeld (bij Bruun Rasmussen).

Het succes van de synergie van het Bonhams-netwerk werd bekrachtigd met de zeer succesvolle thematische CoBrA veiling, welke plaatsvond op 6 december 2022. Bruun Rasmussen organiseert al CoBrA veilingen sinds 1988 en sinds de overname eerder dit jaar werkte het Bonhams-netwerk nauw samen om de veiling CoBrA – Powerful Voices of Post-War Europe te organiseren. Het netwerk van de verschillende lokale kantoren leidde tot een selectie kwalitatief hoogstaande werken van Karel Appel (1921-2006), Asger Jorn (1914-1973), Pierre Alechinsky (1927), Carl-Henning Pedersen (1913-2007), Egill Jacobsen (1910-1998) en vele anderen, afkomstig uit diverse particuliere collecties wereldwijd. Highlights uit deze veiling werden middels een reizende expositie getoond in Parijs, Amsterdam, Brussel en Kopenhagen, waarna afsluitend de veiling in Kopenhagen plaatsvond. Het grotere netwerk, de marketingstrategie, de presentatie op internationaal niveau en kwaliteit van de werken resulteerden in een groot succes op de veilingdag zelf, welke ruim 6 miljoen euro opbracht. Er werden meerdere wereldrecords behaald, waaronder die voor het werk van Corneille (1922-2010), L’Orchestre de Jazz Be Bop (Hommage à Charlie Parker), dat verkocht werd voor € 532,401 en behaalde het werk Peinture (1952) met €354,934 het op een na hoogste bedrag voor een werk van Corneille. 

Bonhams Tableau Magazine
Bruun Rasmussen Auctioneers, Denmark

Lees meer ...

Veilingnieuws Veilingen Michiel Vliegenthart Tableau Magazine

Veilingnieuws: surrealistische records

De laatste ontwikkelingen op de veilingen, met surrealistische records in Londen, onder andere voor René Magritte en een vooruitblik naar de komende veilingen. Met marktleidende prestaties, een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar,

Lees verder »
Hendrik Jan Wolter Museum Flehite Tableau Magazine

Gezocht: werk van Hendrik Jan Wolter

Ter gelegenheid van de 150e geboortedag van Hendrik Jan Wolter organiseren Museum Flehite en de stichting Vrienden van de schilder H.J. Wolter een expositie van zijn ‘waterwerken’, met als titel ‘Wolter en Water’. De expositie

Lees verder »