Verkocht op de PAN

Door

PAN Amsterdam Tableau Magazine
Links: Harmen Hals, A Merry Couple, gesigneerd met monogram en gedateerd 1648 rechts, Lawrence Steigrad Fine Arts | Rechts: Billy Apple (1935-2021) Double Arc, 1964–65, BorzoGallery

Elk jaar wisselen bijzondere objecten van eigenaar op PAN Amsterdam. In Tableau vertellen vijf handelaren over een opvallende verkoop van vorig jaar.

Lawrence Steigrad Fine Arts

Dit meesterwerk [links] van de hand van Frans Hals’ zoon Harmen Hals (Haarlem, 1611-1669) is de ultieme belichaming van een vrolijk flirttafereel dat een groot deel van de Nederlandse kunst uit de 17e eeuw beïnvloedde. Het werd verkocht aan het Frans Hals Museum in Haarlem.

BorzoGallery

Billy Apple (Auckland, 1935-2021) maakt deel uit van de Londense Popart scene, voordat hij zich in 1965 vestigt in New York. Onder invloed van het New Yorkse straatbeeld met opzichtige en kleurige neonreclames, werkt Apple aan een serie neonsculpturen, destijds een volkomen nieuwe en revolutionaire sculpturale expressievorm en gebruikt de voor iedereen herkenbare regenboog als motief. De koper is een Nederlands museum met een internationale collectie moderne en hedendaagse kunst.

Ontdek de andere drie kunstwerken in de nieuwste PAN Amsterdam-editie van Tableau. Bestel een los nummer of haal hem in de winkel.

PAN Amsterdam
19 – 26 november 2023

Lees meer ...

Amsterdam Art Week Martina Halsema Tableau Magazine

Amsterdam Art Week

De 12e editie van Amsterdam Art Week staat voor de deur. Van 29 mei tot 2 juni 2024 staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst, met meer dan 300 kunstenaars die hun werk tonen op meer dan 70 locaties

Lees verder »