Voorjaarsvakantie tip! Animalia in Coda Museum

Door

Natuur als inspiratiebron

In de tentoonstelling Animalia – verzameling van pracht & pastel staat de relatie tussen mens en natuur centraal. Planten en dieren worden vaak bekeken, onderzocht en verzameld. Voor veel kunstenaars en sieradenmakers is de natuur zowel een bron van inspiratie als het materiaal waarmee wordt gewerkt. Natuurlijke materialen zoals hout, steen, schelpen of veren worden ingezet om te reflecteren op de wereld en om nieuwe verhalen, fabels en mythen mee te creëren. 

 

Roos Holleman, Mot, 2019,
pastel op papier, 220×130 cm

De tentoonstelling toont een ruime selectie werk van beeldend kunstenaar Roos Holleman (Tilburg, 1989) met kleurrijke vogels, motten, maar ook bijvoorbeeld kunstvliegen. Haar onderwerpen vindt ze in natuurhistorische en etnografische musea, en digitale verzamelingen. Het tekenen van huid, haar en veren betekent een eindeloze oefening in aandacht voor het stoffelijke. 

Naast Roos Holleman worden er ook een aantal sprookjesachtige sculpturen van kunstenaarsduo Idiots (Afke Golsteijn en Floris Bakker) getoond. De opgezette dieren zijn versierd met kralen, glas en textiel en zo van andere betekenissen voorzien. De sculpturen houden de moderne mens een spiegel voor en zetten aan tot nadenken over schoonheid, vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het leven.

Een bezoek aan CODA Museum met kinderen: op reis met Animalia

Tijdens de tentoonstellingsperiode van Animalia – verzameling van pracht & pastel biedt CODA een divers activiteitenprogramma voor het hele gezin. Als echte explorers kunnen kinderen onder andere met een opdrachtenboekje (6+) op ontdekkingsreis in de wereld van dieren en kunstenaars door te kijken met een loep, te tekenen en uitdagende vragen te beantwoorden. Ook is er een speciaal station om te ontdekken en je fantasie te gebruiken: welke voorwerpen die je in het dagelijks leven gebruikt en tegenkomt doen denken aan de vacht of veren van welke dieren? Voor de allerkleinsten is er een muur gecreëerd vol met verschillende dieren om te kunnen spelen met verbindingen; van letters behorend bij afbeeldingen tot het tellen van vlinders en insecten. 
 

CODA Museum Apeldoorn t/m 10-05-2020
www.coda-apeldoorn.nl

Lees meer ...

Lee Ufan Rijksmuseum Tableau Magazine

Lee Ufan: Relatum

Relatum heet de serie werken die Lee Ufan deze zomer exposeert in de tuinen van het Rijksmuseum. Een serie sculpturen waar hij sinds de jaren 70 aan werkt. De titel vat samen waar het om gaat:

Lees verder »
Amsterdam Art Week Martina Halsema Tableau Magazine

Amsterdam Art Week

De 12e editie van Amsterdam Art Week staat voor de deur. Van 29 mei tot 2 juni 2024 staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst, met meer dan 300 kunstenaars die hun werk tonen op meer dan 70 locaties

Lees verder »