Win tickets voor Cologne Fine Art en Design!

Door

Winnen!
Tableau mag  4x 2 toegangskaarten weggeven voor de Vernissage, de exclusieve voorbezichtiging van de beurs! Geniet, onder het genot van een drankje, van de feestelijke sfeer en bijzondere kunst. Naast kaarten voor de Vernissage mag Tableau ook 10 toegangskaarten voor de kunstbeurs weggegeven die het hele weekend geldig zijn. Wees er snel bij en meld je aan, want op is op! Je kunt je t/m 17 november aanmelden om kans te maken. Maandag 18 november worden de winnaars bekend gemaakt. 
 

Hoe doe je mee?

[link type=”article” id=”305″ target=”_blank” name=”Klik op deze link”]

Nieuwe Koers
Cologne Fine Art & Design werd in 1970 opgericht als de Westdeutsche Kunstmesse en viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan als de meest toonaangevende beurs voor kunst, antiek, toegepaste kunst en design in Duitsland. Een nieuw hoofdstuk in de kleurrijke geschiedenis van het evenement wordt geschreven door de nieuwe Art Director Daniel Hug, die ook verantwoordelijk is voor de artistieke koers van Art Cologne. `We zitten in het midden van het Rijnland en dus in een regio die ongelofelijk rijk is aan musea, collecties, kunsthandelaren en galeries, en vooral veel toegewijde en enthousiaste verzamelaars en kunstliefhebbers kent. We willen ze allemaal enthousiasmeren met Cologne Fine Art & Design`, zeg Daniel Hug. 

 

Impressie Cologne Fine Art & Design 2018

Bauhaus
Onder het genot van een verfrissend Kölsch biertje en een zoute Bretzel kun je op Cologne Fine Art & Design nog veel ontdekken. Duitsland kent interessante galeriehouders en kunsthandelaren die niet op Nederlandse beurzen staan. Traditiegetrouw biedt de beurs kunst en andere objecten in de vertrouwde hoge kwaliteit en in alle tijdperken, genres en culturen, gepresenteerd door toonaangevende nationale en internationale galeries en kunsthandelaren en gekeurd door museumexperts. De recente toevoeging van ‘Design’ in de naam van de beurs onderstreept de belangrijke rol die is weggelegd voor de toegepaste kunst van eind 19e eeuw, en in het bijzonder van de 20e eeuw. Designliefhebbers kunnen op de aankomende editie een expositie bekijken die in het teken staat van het 100-jarig jubileum van het Bauhaus. De galeries van Ulrich Fiedler (Berlijn), Derda (Berlijn) en Berinson (Berlijn) tonen hier meubelen, schilderijen, foto`s en werken op papier uit het Bauhaus-tijdperk. 
   

Young Collectors Room

Voor het eerst wordt de jaarlijkse Cologne Fine Art & Design Prijs niet aan een kunstenaar uitgereikt maar aan de beste stand op de beurs: “We willen het hele spectrum van de beurs benadrukken, met al haar kwaliteiten en bijzonderheden, en op deze manier de prestaties en de persoonlijke inzet van onze exposanten eren en vieren”, zegt Daniel Hug. Net als de winnende stand zal ook de `Young Collectors Room` op veel belangstelling mogen rekenen. In een gezamenlijke stand bieden beursdeelnemers hoogstaande werken en objecten die niet meer dan € 5.000 kosten. Jonge kunstkopers kunnen hier hun slag slaan maar ook doorgewinterde verzamelaars verkennen hier graag het aanbod.

 

Impresse Cologne Fine Art & Desgin 2018

Stad van verzamelaars

Aan de overzijde van de Rijn lonken nog meer kunstschatten. De Dom is bezienswaardigheid nummer één in Duitsland. Jaarlijks trekt dit UNESCO-Werelderfgoed monument meer dan zes miljoen bezoekers. De 157 meter hoge gotische kathedraal herbergt de graftombe van de Drie Koningen en het kleurrijke kerkvenster van de beroemde stadsgenoot Gerhard Richter, dat in 2007 werd onthuld. De collectie van het naburige Museum Ludwig – gesticht door collectioneurs Peter en Irene Ludwig-omvat Europa`s meest omvangrijke verzameling popart en de op twee na grootste Picasso-collectie ter wereld. Je vindt hier ook topstukken van het Duits expressionisme en de Russische avant-garde, en een veelomvattend overzicht fotografie en hedendaagse kunst. Aan de andere zijde van de Dom belicht het Römisch-Germanisches Museum de Romeinse en Germaanse geschiedenis van de Altstadt. Het Wallraf-Richartz-Museum bezit bijzondere hoogtepunten uit 700 jaar Europese kunstgeschiedenis. De Duitse geleerde en kunstliefhebber Ferdinand Franz Wallraf legde de basis voor deze indrukwekkende verzameling meesterwerken die je bij een bezoek aan Keulen eveneens niet mag missen. 

COLOGNE FINE ART & DESIGN
Vernissage: 20 november
Beurs: 21 t/m 24 november 2019
Koelnmesse 
Messeplatz 1
50679 Keulen
www.colognefineart.com
21 t/m 23 november: 11.00-19.00 uur
24 november: 11.00-18.00 uur
Informatie over de Keulse musea: https://museenkoeln.de
Tijdens de begindagen vindt in de Koelnmesse ook Exponatec Cologne (20 t/m 22 november) plaats, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor musea, conservering en cultureel erfgoed. Er is een combinatieticket voor beide beurzen. 
 

 
 

Lees meer ...

Street art in Dakar, Senegal foto Aida Grovestins

Street art in Senegal en Kenia

Street art is in veel Afrikaanse landen vanzelfsprekend. Kleine winkels zijn versierd met afbeeldingen van hun koopwaar. Scharen zijn kleermakers; hoofden met mooie kapsels zijn kappers; beelden van koeien en kommen melk zijn melkwinkels. Dit

Lees verder »