Winactie Justine Tjallinks

Door

WINNEN: win een gesigneerde uitgave van Past Present Future van Justine Tjallinks, een publicatie uit The Real Photobook serie. De publicatie is een monografie op A5 formaat met een originele kleine print op de laatste pagina. Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op een van de drie publicaties!

Unieke portretten

De portretten van Justine Tjallinks stralen een uitzonderlijke rust uit, alsof de tijd afremt en langzaam tot stil komt als je haar werk bekijkt. De blikken van de modellen zijn verstild, alsof we naast hun bewegingen zelfs hun emoties niet mogen zien. Hoewel Tjallinks steeds verschillende personages laat zien, zijn het op een bepaalde manier ook zelfportretten. Ze laat door haar werk zien wat zich in haar leven afspeelt.
Melancholie heeft de fotografe altijd geïntrigeerd. Schoonheid staat centraal, maar niet op de manier die we gewend zijn. Hier geen sexy rondingen of te veel bloot, geen uitnodigende of flirtende blikken die je iets willen verkopen. De schoonheid zit hem niet in wat maatschappelijk gewenst is, maar in de unieke kenmerken van elk model. Tjallinks wil zo het gesprek openbreken voor meer diversiteit en inclusiviteit in onze samenleving. Een streven dat op dit moment erg actueel is. Tjallinks: ‘Ik overwoog al eerder een serie portretten te maken om meer waardering te genereren voor diversiteit in de fysieke vorm. Toen ik in 2018 begon met deze serie zag ik al dat de zichtbaarheid van diverse lichaamstypes en vormen van schoonheid de huidige esthetische standaard aan het veranderen was. Ik wilde een artistieke bijdrage leveren aan deze beweging.’

Justine Tjallinks, Still #1 (Cow Parsley In Vase), 2021 en Glory (Roos), 2020-2021

Gouden Eeuw in een modern jasje

Het werk van Tjallinks typeert zich ook door het verfijnde, gedempte kleurgebruik en de zorgvuldig uitgebalanceerde composities. Tel daarbij op het verschil tussen licht en donker en je waant je in een moderne versie van een oude meester uit de Gouden Eeuw. Aan alles is gedacht en alles is tot in detail georkestreerd. Zo dragen de modellen kleding van onder andere modeontwerper Ronald van der Kemp. Dat maakt het beeld compleet. Hoewel het onderwerp helemaal van nu is, heeft het werk een klassieke uitstraling en lijkt uit een andere tijd te komen.

Justine Tjallinks

Justine Tjallinks studeerde cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute en werkte daarna als art director voor het Nederlandse mode magazine L’Officiel. Sinds 2014 richt ze zich volledig op kunstzinnige portretfotografie. De tentoonstelling Past Present Future is haar eerste solotentoonstelling bij Kahmann Gallery.

publicatie Past Present Future van Justine Tjallinks

Justine Tjallinks – Past Present Future
9 april t/m eind mei [data onder voorbehoud]
Bezoekers kunnen via www.kahmanngallery.com een timeslot reserveren.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante tentoonstellingen en exposities. Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of abonneer op Tableau Magazine!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer ...

Erwin Olaf - Im Wald, 2020

RON MANDOS & ERWIN OLAF

Kunstenaar en galerie, het is een bijzonder duet. Een samenwerking die te vergelijken is met een relatie, met wederzijds vertrouwen en eerlijk delen. In gesprek met twee grootheden in de Nederlandse kunstscene die elkaar recent hebben gevonden: galeriehouder Ron Mandos en fotograaf Erwin Olaf over inspiratie, zaken doen en keuzes maken.

Lees verder »