Maria Roosen & Guests in Kasteel Het Nijenhuis

Door

Maria Roosen Museum De Fundatie Kasteel Het Nijenhuis Tableau Magazine
Roosen & Guests zaal- overzicht met werk. Foto: Peter Tijhuis | Stoel (2023) van Maria Roosen voor ‘Roosen & guests’. Foto: Peter Tijhuis

Beeldhouwer en kunstenaar Maria Roosen (1957) is van een heleboel markten thuis. Deels vanuit haar eigen creativiteit, deels door samenwerkingen met andere kunstenaars en disciplines.

Zo combineert Maria Roosen glas, aquarel, textiel, hout en andere materialen met elkaar, wat ze zelf de 1+1=3 formule noemt: samen wordt het altijd beter. Een mooie reden om tijdens een tentoonstelling te laten zien hoe kunstenaars niet alleen ons maar ook elkaar inspireren. In en rondom kasteel Het Nijenhuis, dat op zichzelf al een mooie plek is om te bezoeken, is er een heleboel te ontdekken.

Het tijdelijke kunstcollectief dat op deze manier ontstaat, in samenwerking met Museum De Fundatie in Zwolle, omvat zowel haar eigen generatiegenoten als nieuwe namen. Hiermee wil Maria Roosen ook een tegenwicht bieden aan de geïndividualiseerde maatschappij: als we samenwerken, is er juist zoveel moois mogelijk. Haar eigen werk focust op het vertalen van emoties: voorwerpen die gedachten los maken over onderwerpen als vruchtbaarheid, liefde en dood, waarbij het creatieve proces en vakmanschap voor Roosen net zo belangrijk is als het eindresultaat.

Roosen & Guests
Kasteel Het Nijenhuis
t/m 14 april 2024

Meer lezen? Neem een abonnement of koop een losse editie in de winkel.

Lees meer ...