Topstukken van het Frans Hals Museum

Door

Frans Hals Museum Tableau Magazine
Speurtocht in het Frans Hals Museum, Haarlem. Foto: Dave, Amsterdam

Ontmoet 16e- en 17e-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in de Topstukken van het Frans Hals Museum, het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld, naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruisdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra.

Frans Hals behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest beroemde en vernieuwende schilders van de Hollandse 17e eeuw. Zijn vlot geschilderde, levendige (groeps)portretten van échte mensen inspireren al eeuwenlang bezoekers én andere kunstenaars. Bekende moderne kunstenaars zoals Manet en Van Gogh reisden zelfs naar Haarlem om zijn groepsportretten van schutters en regenten te bewonderen.

Frans Hals Museum Tableau Magazine

Je vindt het Frans Hals Museum op een historische locatie in de oude binnenstad van Haarlem. Aan het Groot Heiligland ligt het 17e-eeuwse oudemannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers en een 18e-eeuws poppenhuis. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals ook andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen.

Frans Hals Museum

Meer lezen? Bestel een losse editie of haal hem in de winkel.

Lees meer ...

Tian Teng Tableau Magazine

Tian Teng: ongezien

Het alledaagse in het zonnetje gezet wordt anders. Tian Teng maakt het alledaagse bijzonder. Beelden courtesy Tian Teng en Heden GalerieMeer lezen? Neem een abonnement of koop een losse editie in de winkel.

Lees verder »